Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvorena međunarodna znanstveno-stručna konferencija „Inovativnost, kreativnost, poduzetnost

Posted On Četvrtak, 19 listopada 2017 13:38

Na Sveučilištu u Zadru jutros je otvorena Međunarodna znanstveno-stručna konferencija pod nazivom "Inovativnost, kreativnost i poduzetnost u odgojno-obrazovnom sustavu".  Na konferenciji u organizaciji Odjela za pedagogiju s Centrom „Stjepan Matičević“ Sveučilišta u Zadru, Agencijom za odgoj i obrazovanje te Mednarodnim izobraževalnim centerom iz Ljubljane izlagat će se o unaprjeđenju odgojno-obrazovne djelatnosti – poučavanja i odgojno-obrazovnog procesa – učenja, predstavljanjem suvremenih strategija, metoda i sredstava poučavanja, korištenja novih tehnologija, te razmjene dobre prakse.

Dobrodošlicu i uspješan rad sudionicima je poželjela zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać„Sveučilište u Zadru je najvažnija obrazovna institucija zadarske regije i nositelj razvojnih politika našeg društva, koje daje snagu cijeloj zajednici. Dobro odrađen odgojno-obrazovni proces u našim vrtićima i školama jedan je od preduvjeta za dobivanje sposobnih stručnjaka i znanstvenika iz različitih područja“ poručila je Surać.

Zamjenik župana Šime Mršić rekao je kako je svako društvo kvalitetno onoliko koliko je kvalitetan njegov odgojno-obrazovni sustav „Zadarska županija, kroz svoje zakonom povjerene zadaće, skrbi i stvaranju materijalnih uvjeta u školama kojima smo osnivači, no nemamo utjecaj na provedbu programa. Ipak, to nas ne čini manje zainteresiranima za pitanje kvalitete obrazovanja, dapače, kao koordinatora razvoja na svom području zanima nas, nazovimo to rječnikom gospodarskim, finalni proizvod. Zajednički nam je cilj svima prije svega školovati mlade ljude za tržište rada, a na za statistiku Zavoda za zapošljavanje. Otvorenost za inovaciju mora biti potpuna, kao i ulaganje u cjeloživotno učenje,“rekao je Mršić.

Maruška Željeznov Seničar s Međunarodnog izobraževalnog centera Ljubljana rekla je kako se ova ustanova rado odazvala na konferenciju koja govori o ovako privlačnim odgojno-obrazovnim temama.

„Mi danas ne znamo čime će se naši studenti baviti u budućnosti. Zato im moramo usaditi kompetitivnost i kreativnost kako bi se mogli suočiti s izazovima koje će im život donijeti. S obzirom na to da ste ovdje uzeli u razmatranje tako važne teme, moj je zaključak da Zadar ima budućnost“ poručila je Željeznov Seničar .

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković poručila je sudionicima da kod mladih grade ključne ljudske osobine koje se mogu razvijati kroz odgojno-obrazovni sustav, kako bi bili samosvjesni i kreativni te se uspješno nosili s izazovima tržišta rada.

Prije pozdravnog govora rektorice Sveučilišta u Zadru Dijane Vican nastupio je studentski glazbeni sastav A.K.A. Crescendo, izmamivši ovacije izvedbom pjesama Dite zadarsko, Now let me fly te kombinacijom pjesama Jailhouse rock i Daj obuci levisice.„Naši studenti okupljeni u A.K.A. Crescendo primjer su onoga čime se ponosimo. Oni su se samoorganizirali, sami proveli audicije i kroz taj proces pokazali kreativnost, poduzetnost, izgradili karaktere i profesionalne osobine koje će im pomoći u kasnijem profesionalnom razvoju“, rekla je rektorica Vican, pozdravljajući predstavnike Grada Zadra, Zadarske županije, saborskog zastupnika Marka Vučetića, ujedno i sudionika konferencije, ravnateljicu AZOO i goste iz Slovenije.

„U pripremi konferencije veliku sam podršku imala u svom matičnom Odjelu za pedagogiju, ali i u dr. Toniju Bieliću, koji pokazuje kako tehničke znanosti ne mogu bez društvenih. Htjeli smo praksu povezati sa znanošću, a skoro smo i promijenili naslov konferencije u "Reforma na djelu". Zaista mislim da će nam izlagači pokazati da ova konferencija ide u tom smjeru. Ovdje smo kao tragači za znanstvenom i obrazovnom istinom koje sklapamo u jedan cilj. Neka nam znanje i mudrost budu ciljevi i načela konferencije. Uživajte slušati jedni druge“, poručila je zadarska rektorica.Konferencija će trajati do 21. listopada 2017. a namijenjena je odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, ravnateljima, savjetnicima i mentorima. Službeni dio završava sutra u 18 sati iznošenjem zaključaka skupa, a posljednjeg dana, u subotu, predviđen je izlet na Pag.

Pročitano 1129 puta

Zadnje objave

veljače 19, 2020

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa…
veljače 11, 2020

Župan primio učenike 3. razreda OŠ Petar Preradović

Učenici 3. razreda osnovne škole Petra Preradovića iz Zadra sa područnim školama Kožino i…
siječnja 31, 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije vezano za pojavu Coronavirusa

Stožer civilne zaštite Zadarske županije sastao se dana 31.siječnja 2020.godine kako bi…
siječnja 27, 2020

NAJAVA 21. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

21. sjednica Kolegija župana održat će se dana 28. siječnja (utorak) 2020. godine u 10,00…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA