Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Župan ugostio direktora Hrvatskih voda: Kreće sanacija kritičnih točaka

Posted On Četvrtak, 14 rujna 2017 22:33

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio delegaciju Hrvatskih voda predvođenu generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem. U vrlo konstruktivnom sastanku zaključeno je kako je situacija na terenu dosta zahtjevna i da se mora što prije krenuti u sanaciju problematičnih lokacija.

-          S predstavnicima Hrvatskih voda sagledali smo sve problematične točke i dogovorili smo plan daljnjeg djelovanja. Hrvatske vode su već krenule sa sanacijom određenih vodotoka, a već početkom sljedećeg tjedna kreću intenzivne pripreme za sanaciju svih kritičnih točaka, kako bismo izbjegli još veće štete u slučaju novih padalina. Sve snage Hrvatskih voda će biti na terenu i krenut će sa sanacijom problematičnih točaka. Materijalne štete su ogromne i teško nam je zbog svih stanovnika Zadarske županije koji su pogođeni ovom nepogodom. Počevši od ljudi kojima su oštećeni stambeni objekti, preko poljoprivrednika kojima su stradali usjevi, pa do poslovnih subjekata koji su također teško pogođeni obilnim poplavama. Svakako moram naglasiti da u ovoj teškoj situaciji koja nas je pogodila, moramo biti zadovoljni što nije bilo ljudskih žrtava i da nitko nije stradao  – rekao je župan Longin.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković prethodno je u pratnji županovih zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića obišao Nin, a nakon sastanka u županiji bio je dosta zadovoljan.

-          Zahvaljujem Zadarskoj županiji i županu osobno na dobrom razumijevanju situacije i otvorenosti za suradnju s Hrvatskim vodama. Svjesni smo ekstremne situacije u kojoj smo se našli. Moramo krenuti s organiziranim djelovanjem kako bismo što prije sanirali problematične točke. U tom smjeru smo vodili konkretne razgovore. Krenut ćemo sa sanacijom površina gdje su nastale najveće štete uzrokovane bujicama, a želimo i odraditi neke dodatne radove kako bi u budućnosti izbjegnuli ovakve probleme. U koordinaciji sa županijom ćemo dogovoriti sanaciju ključnih lokacija, uključujući one na otocima. U Zadru je, primjerice, teško stradao uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. U suradnji s Odvodnjom pronaći ćemo način da što prije saniramo taj objekt. Financirat ćemo radove vezane za zaštitu i obranu od poplava s ciljem da unaprijedimo situaciju na terenu, a jedan od prioriteta bit će popravak pročistača, jer taj uređaj što prije mora biti osposobljen i ne smije biti štetan za okoliš – poručio je Đuroković.

 

Pročitano 1061 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA