Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan ugostio direktora Hrvatskih voda: Kreće sanacija kritičnih točaka

Posted On Četvrtak, 14 rujna 2017 22:33

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio delegaciju Hrvatskih voda predvođenu generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem. U vrlo konstruktivnom sastanku zaključeno je kako je situacija na terenu dosta zahtjevna i da se mora što prije krenuti u sanaciju problematičnih lokacija.

-          S predstavnicima Hrvatskih voda sagledali smo sve problematične točke i dogovorili smo plan daljnjeg djelovanja. Hrvatske vode su već krenule sa sanacijom određenih vodotoka, a već početkom sljedećeg tjedna kreću intenzivne pripreme za sanaciju svih kritičnih točaka, kako bismo izbjegli još veće štete u slučaju novih padalina. Sve snage Hrvatskih voda će biti na terenu i krenut će sa sanacijom problematičnih točaka. Materijalne štete su ogromne i teško nam je zbog svih stanovnika Zadarske županije koji su pogođeni ovom nepogodom. Počevši od ljudi kojima su oštećeni stambeni objekti, preko poljoprivrednika kojima su stradali usjevi, pa do poslovnih subjekata koji su također teško pogođeni obilnim poplavama. Svakako moram naglasiti da u ovoj teškoj situaciji koja nas je pogodila, moramo biti zadovoljni što nije bilo ljudskih žrtava i da nitko nije stradao  – rekao je župan Longin.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković prethodno je u pratnji županovih zamjenika Šime Mršića i Šime Vickovića obišao Nin, a nakon sastanka u županiji bio je dosta zadovoljan.

-          Zahvaljujem Zadarskoj županiji i županu osobno na dobrom razumijevanju situacije i otvorenosti za suradnju s Hrvatskim vodama. Svjesni smo ekstremne situacije u kojoj smo se našli. Moramo krenuti s organiziranim djelovanjem kako bismo što prije sanirali problematične točke. U tom smjeru smo vodili konkretne razgovore. Krenut ćemo sa sanacijom površina gdje su nastale najveće štete uzrokovane bujicama, a želimo i odraditi neke dodatne radove kako bi u budućnosti izbjegnuli ovakve probleme. U koordinaciji sa županijom ćemo dogovoriti sanaciju ključnih lokacija, uključujući one na otocima. U Zadru je, primjerice, teško stradao uređaj za pročišćavanje otpadnih voda. U suradnji s Odvodnjom pronaći ćemo način da što prije saniramo taj objekt. Financirat ćemo radove vezane za zaštitu i obranu od poplava s ciljem da unaprijedimo situaciju na terenu, a jedan od prioriteta bit će popravak pročistača, jer taj uređaj što prije mora biti osposobljen i ne smije biti štetan za okoliš – poručio je Đuroković.

 

Pročitano 921 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA