Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Generalni direktor Hrvatskih voda posjetio Nin

Posted On Četvrtak, 14 rujna 2017 13:29

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišao je danas u pratnji zamjenika župana Šime Vickovića i Šime Mršića, pročelnice Ureda župana Marine Dujmović-Vuković te gradonačelnika Grada Nina Emila Ćurka obrambeni nasip Solane Nin na Miljašić jarugi koji se prelio za vrijeme obilnih kiša.

On je rekao kako se nasip isprao uslijed ekstremnih hidroloških prilika i enormnog protoka u vodotoku koji je bio pet puta veći od onog mjerodavnog kako je nasip bio projektiran. „Problem neće riješiti sama nadogradnja nasipa, moramo iznaći kompleksno rješenje kako bismo dio voda rasteretili na neko drugo, manje ugroženo područje i pružili sigurnost stanovnicima koji ovdje žive“. Rekao je da će Hrvatske vode pristupiti sanaciji već idućeg tjedna i sanirati nasip, ali i istaknuo da je važnije pronaći neko dugoročno rješenje za probleme na ovom području.

Ovaj nasip Solana Nin izgradila je 1950 godine, a Hrvatske vode su ga preuzele i održavale ga proteklih 10 godina. Kako je istaknuo generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković uzrok poplave nije loše stanje nasipa nego prelijevanje preko krune koje je ispralo podnožje i na taj način je došlo do urušavanja jednog dijela nasipa. „No vidljivo je da je zapravo cijela površina bila poplavljena i štete se nisu mogle izbjeći i da nije došlo do prodora nasipa“, rekao je Đuroković. Dodao je kako je danas u radnom posjetu da bi se zajedno s Gradom Ninom i Zadarskom županijom dogovorio oko aktivnosti da se ovakve stvari u budućnosti više ne događaju.

Pročitano 841 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA