Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Predsjednica i župan u Benkovcu razgovarali o požarima u Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 31 kolovoza 2017 11:49

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetili su Benkovac kako bi se upoznali sa situacijom oko nedavnih požara na području Zadarske županije. U prostorijama Grada Benkovca održan je radni sastanak na kojem su župan Božidar Longin, gradonačelnik Tomislav Bulić i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša u kratkim crtama opisali situaciju koja je kulminirala u ponedjeljak 21. kolovoza, kada je u jednom danu na području Zadarske županije buknulo više od 30 požara. Istaknuli su odličnu suradnju na terenu između vatrogasnih postrojbi, vojske, policije i civilne zaštite koja je doprinijela da se izbjegne bilo kakva veća tragedija.

- Unatoč najtežoj požarnoj godini na području naše županije, zahvaljujući odličnoj sinergiji vatrogasaca i postrojbi civilne zaštite spriječene su znatno veće štete. Dobrim komuniciranjem prema javnosti zaustavljeno je bilo kakvo širenje panike, što je vrlo važno u kriznim situacijama. Svakako treba pohvaliti odličnu organizaciju naših vatrogasnih snaga koje su u najkritičnijem danu kolovoza imale više od 30 aktivnih požara, a unatoč vrlo teškoj situaciji uspjeli su obraniti sve ugrožene kuće. Hvala hrabrim vatrogascima i svima koji su dali svoj doprinos u borbi s požarima, kao i Hrvatskoj vojsci koja je od prvog dana bila na požarištima i pružala aktivnu pomoć – istaknuo je župan Longin.

Predsjednica i ministar obrane u pratnji domaćina posjetili su i opožarene površine u okolici Benkovca gdje su se na licu mjesta uvjerili koliko je vatra na nekim lokacijama bila blizu kuća.

- Ova, vrlo zahtjevna sezona požara srećom nije završila s još težim posljedicama, prvenstveno zahvaljujući hrabrosti i požrtvovnosti vatrogasaca, ali i vojske, braniteljskih i brojnih drugih udruga koje su se nesebično uključile u pomoć pri gašenju. Ovdje smo došli kako bismo zahvalili vatrogascima, vojnicima i predstavnicima lokalne samouprave na velikom poslu koji su napravili, što su u teškoj situaciji uspjeli obraniti požarišta bez ljudskih žrtava i bez zapaljenih kuća. Njihova iskustva s terena treba iskoristiti kako bismo unaprijedili sustave prevencije i zaštite od požara – rekla je Kolinda Grabar Kitarović, koja je posjetila Benkovac i Drniš nakon povratka s obilježavanja desete obljetnice Kornatske tragedije, kada je prilikom gašenja požara poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

Pročitano 1196 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA