Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Predsjednica i župan u Benkovcu razgovarali o požarima u Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 31 kolovoza 2017 11:49

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetili su Benkovac kako bi se upoznali sa situacijom oko nedavnih požara na području Zadarske županije. U prostorijama Grada Benkovca održan je radni sastanak na kojem su župan Božidar Longin, gradonačelnik Tomislav Bulić i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša u kratkim crtama opisali situaciju koja je kulminirala u ponedjeljak 21. kolovoza, kada je u jednom danu na području Zadarske županije buknulo više od 30 požara. Istaknuli su odličnu suradnju na terenu između vatrogasnih postrojbi, vojske, policije i civilne zaštite koja je doprinijela da se izbjegne bilo kakva veća tragedija.

- Unatoč najtežoj požarnoj godini na području naše županije, zahvaljujući odličnoj sinergiji vatrogasaca i postrojbi civilne zaštite spriječene su znatno veće štete. Dobrim komuniciranjem prema javnosti zaustavljeno je bilo kakvo širenje panike, što je vrlo važno u kriznim situacijama. Svakako treba pohvaliti odličnu organizaciju naših vatrogasnih snaga koje su u najkritičnijem danu kolovoza imale više od 30 aktivnih požara, a unatoč vrlo teškoj situaciji uspjeli su obraniti sve ugrožene kuće. Hvala hrabrim vatrogascima i svima koji su dali svoj doprinos u borbi s požarima, kao i Hrvatskoj vojsci koja je od prvog dana bila na požarištima i pružala aktivnu pomoć – istaknuo je župan Longin.

Predsjednica i ministar obrane u pratnji domaćina posjetili su i opožarene površine u okolici Benkovca gdje su se na licu mjesta uvjerili koliko je vatra na nekim lokacijama bila blizu kuća.

- Ova, vrlo zahtjevna sezona požara srećom nije završila s još težim posljedicama, prvenstveno zahvaljujući hrabrosti i požrtvovnosti vatrogasaca, ali i vojske, braniteljskih i brojnih drugih udruga koje su se nesebično uključile u pomoć pri gašenju. Ovdje smo došli kako bismo zahvalili vatrogascima, vojnicima i predstavnicima lokalne samouprave na velikom poslu koji su napravili, što su u teškoj situaciji uspjeli obraniti požarišta bez ljudskih žrtava i bez zapaljenih kuća. Njihova iskustva s terena treba iskoristiti kako bismo unaprijedili sustave prevencije i zaštite od požara – rekla je Kolinda Grabar Kitarović, koja je posjetila Benkovac i Drniš nakon povratka s obilježavanja desete obljetnice Kornatske tragedije, kada je prilikom gašenja požara poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog.

Pročitano 3696 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA