Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Dan općine Novigrad: Dagnja može biti novi brend županije

Posted On Petak, 04 kolovoza 2017 08:50

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, dodjelom godišnjih nagrada te uz prigodni kulturno - umjetnički program obilježen je Dan Općine Novigrad. Svečanosti su nazočili župan Zadarske županije Božidar Longin, predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar, saborski zastupnici Grozdana Perić i Davor Lončar, predsjednik županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta te brojni načelnici susjednih općina.

O razvojnim projektima govorio je općinski načelnik Joso Klapan.

- U općini se svakodnevno radi na brojnim, u prvom redu infrastrukturnim projektima. Veseli nas da se turizam razvija u svim dijelovima naše općine, a mi ćemo se i dalje truditi te očekujemo podršku ljudi kako bi i dalje radili za dobrobit svih naših mještana. U ime Zadarske županije okupljene je pozdravio župan Božidar Longin poručivši da Zadarska županija prati aktivnosti ovdašnje lokalne samouprave vrlo snažnom podrškom.  

- Naša razvojna agencija AGRRA, u suradnji s Udrugom uzgajivača školjaka Novigradska dagnja, započela je postupak zaštite izvornosti novigradske dagnje. Ona bi mogla biti druga oznaka izvornosti na našem području, pored paške janjetine. Novigradsko more je gotovo pa idealna mikrolokacija za uzgoj školjaka u Europi i šire. Ja se nadam da će se naši školjkaši još kvalitetnije organizirati pa ćemo dobiti jedan zaista pravi proizvod, koji uistinu može biti novi brend naše županije. Nadam se da i u budućnosti neće nedostajati kvalitetnih ideja i projekata te da će njihova realizacija donijeti još bolji život ovdašnjim žiteljima - poručio je Longin.

Pročitano 906 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA