Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Požari na području Zadarske županije u najvećoj mjeri sanirani

Posted On Utorak, 22 kolovoza 2017 09:56

Na poziv načelnika Stožera civilne zaštite Zadarske županije, zamjenika župana Šime Vickovića, jutros u 7.00 se sastao  Stožer. Sastanku stožera su osim članova, bili nazočni i  ravnatelj DUZS Dragan Lozančić te glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

Situacija na opožarenom području Zadarske županije je znatno bolja nego jučer. Trenutno je na požarištima  angažirano 283 vatrogasaca sa 46 vozila iz cijele Hrvatske, te 103 pripadnika oružanih snaga RH sa tri vozila. Novo pristigle snage iz drugih područja RH jutros će na terenu zamijeniti iscrpljene vatrogasce za koje je osiguran adekvatan smještaj i prehrana. Zračne snage su od ranog jutra počele sa djelovanjem sukladno potrebama na terenu.

Najteža situacija je trenutno na području naselja Pristeg i Lišane Ostrovičke, te Miranja, Ceranja i Vrane gdje gašenje otežava situacije gdje je dio opožarenog područja zagađeno minama. Na tim područjima vatra još nije pod kontrolom, no sve kuće su osigurane ljudstvom i tehnikom.

Na području Popovića vatra je pod kontrolom, no situacija je u mnogočemu ovisna o vremenskim uvjetima. Očekuje se smirivanje bure tijekom dana, što će u veliko olakšati kontrolu na požarištima.Nakon što je sinoć oko 22.30 otvorena autocesta A1, promet se uz regulaciju policije na području županije normalizirao. Županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša istaknuo je kako tijekom jučerašnjih požara nije bilo ljudskih žrtava i većih materijalnih šteta na stambenim objektima.

Župan Zadarske županije Božidar Longin  zahvalio je svim angažiranim snagama na požrtvovnom i koordiniranom djelovanju, a glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković posebno je pohvalio dobru koordinaciju između svih operativnih snaga i jedinica lokalne i regionalne samouprave. Ravnatelj DUZS Dragan Lozančić rekao je kako je jučerašnji dan bio jedan od najtežih u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni te da je spomenuta dobra koordinacija primjer kako u takvim situacijama treba reagirati. Zahvalio je i Vladi RH koja je na teren poslala tri ministra koji su dali podršku gasiteljima.

Pročitano 667 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA