Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Trojica ministara i župan u obilasku požarišta

Posted On Ponedjeljak, 21 kolovoza 2017 21:43

Trojica ministara hrvatske Vlade, potpredsjednik i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u poslijepodnevnim satima ponedjeljka stigli su u Benkovac. Tamo su u pratnji župana Zadarske županije Božidara Longina, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića, zapovjednika JVP Zadar Željka Šoše i ravnatelja DUZS-a dragana Lozančića obišli dio požarišta kako bi dali potporu gasiteljima na terenu.Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša rekao je da se stanje na požarištima u Zadarskoj županiji postupno normalizira, iako je tijekom dana situacija bila dosta ozbiljna jer je tijekom posljednja 24 sata u Zadarskoj županiji buknulo više od 30 požara.

 - Većina požara je pod kontrolom. Najvažnije je da niti jedna kuća nije izgorjela, iako još ne možemo reći da su svi požari lokalizirani. Najgore je bilo u Pristegu i Vrani, te prema Ostrovici i Popovićima.Veliku solidarnost zadarskim vatrogascima pokazali su kolege iz drugih županija.

- Tijekom nedjelje navečer premještene su snage s požara na Promini u Zadarsku županiju. U toku noći došli su kolege iz Primorsko-goranske,  Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije. Stižu i vatrogasci iz  drugih županija tijekom večeri kako bi se dio snaga odmorio i da ljudi budu sigurni - rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković.Župan Božidar Longin zahvalio se ministrima i premijeru Andreju Plenkoviću.

- Premijer zove svakih sat vremena da provjeri kakvo je stanje s požarima. Najvažnije je da nema ljudskih žrtava i da su kuće sačuvane. Šteta je velika, ali nije onakva kakva je mogla biti. Zahvaljujem se vatrogascima i vojsci, svima koji su dali svoj obol u gašenju požara. Najgore se izbjeglo i mislim da je stvar pod kontrolom.Ministar obrane Damir Krstičević također se zahvalio svima koji sudjeluju u gašenju mnogih požara u Zadarskoj i drugim županijama

.- Hrvatska vojska je tu da pomogne svojem narodu. Angažman zračnih snaga je ogroman, jer smo dosad ove godine obavili preko 12 000 letova, a bačeno je preko 60 000 tona vode. Zahvalio bih se svim vatrogascima, vojnicima i mještanima koji gase. Došli smo kako bi zajedno vidjeli što možemo učiniti da se požari stave pod kontrolu – poručio je Krstičević. Ministar Butković kazao je kako je iza 15.30 sati naložio da se otvore rampe na izlazima s autoceste A1, jer je zbog požara bila zatvorena autocesta od Benkovca do Pirovca u oba smjera.- Kada su se počele stvarati kolone i višesatna čekanja, naložio sam da se rampe otvore i da se cestarina ne naplaćuje - rekao je Butković.

Pročitano 644 puta

Zadnje objave

siječnja 01, 2020

Novogodišnji posjet rodilištu

Župan Božidar Longin u pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i voditelja…
prosinca 31, 2019

Dogovoreno uklanjanje onečišćenja: Zrmanju maksimalno zaštititi

Župan Božidar Longin u pratnji vodopravnog inspektora te predstavnika grada Obrovca i…
prosinca 20, 2019

Župan ugostio nadbiskupa Puljića

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons.…
prosinca 20, 2019

Župan posjetio Dom za starije i nemoćne te štićenike Doma za odrasle osobe Sv. Frane

Župan Božidar Longin, povodom nadolazećih blagdana, sa suradnicima je posjetio Dom za…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA