Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Heleni Karić učenici Obrtničke škole Gojka Matuline Zadar dodijeljena nagrada „Šegrt Hlapić“ za najbolju učenicu

Posted On Ponedjeljak, 08 srpnja 2024 10:56

Ovo prestižno priznanje našoj učenici dodijelilo je Ministarstvo gospodarstva Republike Hrvatske na svečanoj akademiji povodom 30 godina Hrvatske obrtničke komore.

Jubilarna trideseta obljetnica Hrvatske obrtničke komore osim dodjele nagrade „Šegrt Hlapić“ obilježena je dodjelom tradicionalnih priznanja najistaknutijim obrtnicima pod nazivom „Zlatne ruke“, a odano je i priznanje i novim majstorima i majstoricama koji su u proteklih godinu dana položili majstorski ispit.

Događaju su nazočili predsjednik Vlade RH, brojni ministri, te drugi predstavnici tijela državne uprave, zavoda, agencija, financijskih institucija i partnerskih udruženja Obrtničke komore.

Naša Helena ovogodišnja je maturantica naše škole, smjer frizer.

Učenica ima odličnu ocjenu iz praktičnog i stručno – teorijskog dijela naukovanja sve tri godine školovanja, odličnu ocjenu iz vladanja u školi i kod mentora u vanjskom salonu te je s odličnim uspjehom završila sva tri razreda.

U ovoj školskoj godini učenica je pod vodstvom svoje mentorice Marine Kuštera osvojila prvo mjesto na školskoj razini natjecanja, međužupanijskoj razini u Imotskom i državnoj razini natjecanja za strukovne škole „Worldskills „ u disciplini frizerstvo.

Radi se o izvrsnoj i talentiranoj učenici koja je sa školskom ekipom osvojila prvo mjesto na ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi za trogodišnje škole s temom „Socijalni nauk Crkve“.

Na ovogodišnjim Danima frizera i kozmetičara HOK-a – Majstori ljepote 2024, naša Helena osvojila je prvo mjesto u kategoriji Valovita frizura.

Aktivno je sudjelovala u svim humanitarnim aktivnostima škole pod nazivom „Matulinina srca“.

Stilizirala je sudionike modne revije na ovogodišnjim Danima djece s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja.

Sudjelovala je u svim posjetima domovima za starije osobe u Zadru i Zadarskoj županiji, aktivno radila na izradi poklona za učenike OŠ „Voštarnica“ u sklopu Biblijske grupe i na oblikovanju frizura učenika škole.

Obrtnička škola Gojka Matuline Zadar s ponosom je istaknula kandidaturu svoje učenice za dodjelu ove prestižne nagrade jer svojim obrazovnim rezultatima, blistavim zanatskim i komunikacijskim  vještinama i odnosom prema radu nadilazi okvire same škole  i kao takva može biti uzor ostalim učenicima.

Veseli nas da je ovo važno priznanje stiglo iz redova struke, Obrtničke komore i Ministarstva gospodarstva, kao važan poticaj i poruka našoj Heleni, ali i svim strukovnim učenicama i učenicima  da su marljivost, upornost i ljubav prema svom budućem zanimanju siguran put prema uspjehu.

Uvjereni smo da su iznimna postignuća na samom početku Helenine profesionalne karijere odličan uvod u njene daljnje profesionalne i osobne uspjehe te da će zajedno sa svojim kolegama dati važan doprinos hrvatskom obrtništvu u cjelini.

Pročitano 70 puta

Zadnje objave

srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…
lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA