Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Od 1. rujna Zadarska županija počinje s programom posebne dentalne skrbi u općoj anesteziji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom

Posted On Utorak, 29 kolovoza 2023 13:24

U Zadarskoj županiji 1. rujna 2023. godine s provedbom počinje program posebne dentalne skrbi  u općoj anesteziji za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Zahvati će se obavljati jednom mjesečno, odnosno 3. četvrtak u mjesecu u operacijskoj dvorani u Poliklinici Opće bolnice Zadar.

Zahvate će obavljati multidisciplinarni tim sastavljen od anesteziologa i anestezioloških tehničara OB Zadar, oralnih kirurga Doma zdravlja Zadarske županije i odabranih doktora dentalne medicine. Po potrebi broj termina zahvata se može i povećavati, ovisno o broju prijavljenih pacijenata.

Pripreme za provedbu ovog posebnog programa bile su dugotrajne i složene, sama priprema prostora i opreme zahtijevala je osiguranje  sredstava (oko 150.000,00 eura)  što je Zadarska županija i osigurala za dvije ustanove uključene u provedbu programa: Opću bolnicu Zadar i Dom zdravlja Zadarske županije.

Svi ugovorni doktori dentalne medicine (na području Zadarske županije 79 je ugovornih ordinacija dentalne medicine) mogu već od danas prijavljivati svoje pacijente koordinatoru provedbe programa, odnosno glavnoj sestri Doma zdravlja Zadarske županije (Marija Vidaić: telefon 023/239-805,  mail adresa: mvidaic@dzzdzup.hr).

Provedbom ovog programa Zadarska županija postaje jedina županija koja na sveobuhvatan način dostupnost stomatološke skrbi ima za sve stanovnike tijekom svih dana u tjednu, uključivo nedjelje i blagdane. Naime uz stomatološka dežurstva nedjeljom i praznikom, koja funkcioniraju već duže vrijeme, sada će se pružati i stomatološka skrb osobama koje zahvate moraju vršiti u općoj anesteziji.

Pročitano 162 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA