Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana 10. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

Posted On Srijeda, 07 lipnja 2023 10:37

U utorak, 6. lipnja 2023. godine, pod predsjedanjem župana Božidara Longina, održana je 10. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije na kojoj je usvojen Plan aktivnosti Vijeća u 2023. godini.
Spomenuti plan sadrži nacionalne i lokalne preventivne projekte vezane za problematiku prevencije ovisnosti, nasilja, trgovanja ljudima, imovinskih delikata, posebno tijekom turističke sezone, problematiku prijevara na štetu osoba treće životne dobi, kao i problematiku opasnosti od zaostalog oružja i minsko eksplozivnih sredstava te prevenciju drugih nedopuštenih ponašanja.
Načelnik PU zadarske Anton Dražina u svom je izlaganju naveo podatke o stanju sigurnosti na području svoje PU istaknuvši značaj pripreme za turističku sezonu, a njegovi suradnici voditelj Odjela za javni red i sigurnost Marijo Tokić, voditeljica grupe za mladež u Odjelu općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije Ljiljana Gašperov-Dujmović te službenica za prevenciju mr. sc. Ivana Marić uključili su se u raspravu izlažući podatke iz svojih područja.
Županijski pročelnici Josip Vidov, Ante Sjauš i Krešimir Laštro te doc. dr. sc. Tomislav Klarin sa Sveučilišta u Zadru predstavili su aktivnosti u projektima „Sigurnost osoba treće životne dobi“ i „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“, a voditeljica istoimene radne skupine Renata Vuksan u projektu „Sigurno ponašanje djece na internetu“.
Na sjednici je osnovana i Radna skupina za problematiku zaštite okoliša razloge čijeg osnivanja je obrazložio pročelnik Olivio Meštrović, a također je ukazano na važnost provođenja nacionalnog projekta „Zaštita žrtava kaznenih djela“.
Uz sve navedene, na sjednici su aktivno sudjelovali i vijećnici Županijske skupštine Vedrana Mišković i Joso Nekić, a zaključena je dogovorom zajedničkih aktivnosti svih sudionika tijekom godine s naglaskom na značaj samozaštitnog ponašanja i sigurnosti svakog pojedinca u lokalnoj zajednici, osobito tijekom turističke sezone.

Pročitano 326 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA