Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Posedarje

Posted On Utorak, 30 svibnja 2023 13:46

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Posedarje i blagdan Duhova.

Bila je to prilika za prikaz učinjenog u protekle četiri godine na ovome području. Uz ostalo općinski načelnik Ivica Klanac je naveo da je Općina Posedarje u prethodnoj godini ostvarila prihode od preko 20 milijuna kuna, a zabilježen je i višak od preko dva milijuna kuna.

„Općina daje jednokratne pomoći kućanstvima, sufinancira cijenu prijevoza i boravak djece s posebnim potrebama u dječjem vrtiću Latica, isplaćuje mjesečne naknade za troškove stanovanja socijalno ugroženim osobama, izdašnim potporama braniteljskim udrugama pomaže branitelje koji se nalaze u nepovoljnom položaju. Ove godine će se dodijeliti božićnice u visini 100 eura svim umirovljenicima čija mirovina iznosi manje od 500 eura“, istaknuo je posedarski načelnik dodavši da je u pripremi i program Zaželi, a od ove godine, Općina Posedarje uložila je znatna sredstva za demografske mjere.

 „Podigli smo naknade za novorođenu djecu i to 25 posto za prvo dijete, 250 posto za drugo dijete i 500 posto za treće i četvrto dijete. Za svako sljedeće dijete naknada se povećava za dvije tisuće eura, dok je prije povećanje bilo 133 eura“, kazao je načelnik, naglasivši kako nisu zaboravili ni studente, kojima su povećali stipendije, a sufinanciraju i prijevoz srednjoškolcima, subvencioniraju udžbenike i likovne kutije za osnovnoškolce. Prioritet je, kako je naglasio načelnik, dovesti vodu u sva kućanstva i započeti s izgradnjom kanalizacijskog sustava.

Zamjenik župana Šime Vicković u svom je obraćanju govoreći o ulaganjima Zadarske županije na ovom području uz ostalo rekao:

„Bez sumnje je važno istaknuti da je prošle godine završen veliki, preko milijun eura vrijedan, projekt izgradnje Sustava javnog navodnjavanja Donja Baštica na 110 ha. Velika je to pomoć prije svega za ovdašnje OPG-ove kojima također nudimo razne potpore za razvoj i unaprjeđivanje poslovanja. „

Dodao je da na području komunalne infrastrukture Županijska uprava za ceste provodi održavanje ovdašnjih prometnica te da se u ovoj godini planira sanacija kolnika županijske ceste Ž6020 u naselju Podgradina, procijenjene vrijednosti 115.000,00 eura.

„Moram pohvaliti Općinu koja se uključila u organizaciju zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone shvativši koliko je nužna suradnja kako bismo gostima pružili sigurnost na odmoru.“, dodao je Vicković i istaknuo podatak da je prošle godine nadležni županijski upravni odjel zaprimio 203 zahtjeva za razne dokumente prostornog uređenja i gradnje, od čega 32 za građevinske dozvole.

„Riješeno je njih 188, od čega je izdano 14 građevinskih dozvola. Ove godine je do sada 105 zahtjeva zaprimljeno (od toga 26 za građevinsku dozvolu), a riješeno ih je 83, od čega je 12 građevinskih dozvola.“, naveo je zamjenik župana Šime Vicković.

Na kaju sjednice, zaslužnim mještanima uručene su nagrade. Grb Općine Posedarje za postignuti uspjeh u području gospodarstva i doprinos promidžbi svog mjesta dobili su Zdravko Žuža i Eugen Novaković. Žuža je vlasnik vinarije Bora, a Novaković nadaleko poznat sa svojim proizvodima od smokve.

Nagradu Općine Posedarje za uspjehe u području sporta dobili su Roko Doljanin (biciklizam), Leo Žuža (jiu jitsu), Katia Nekić (košarka) i Stjepan Svetko Šiković (vaterpolo). Nagrada za životno djelo pripala je prof. Zdravku Zurku, a dodijeljena je za cjeloživotni rad i javno djelovanje u području sporta.

Pročitano 341 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA