Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Lublinu održan Kongres lokalne samouprave Inicijative triju mora, sudjelovalo i izaslanstvo Zadarske županije

Posted On Petak, 19 svibnja 2023 13:12

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude u Lublinu održan je 3. Kongres lokalne samouprave Inicijative triju mora. Događaj je okupio predstavnike državne i lokalne samouprave, znanstvenog i poslovnog sektora iz 12 zemalja Inicijative triju mora, odnosno Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Litve, Latvije, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Mađarske, a nazočni su bili i predstavnici strateških partnera: Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država i partnerskih regija iz Ukrajine.

Na Kongresu su sudjelovali i predstavnici Zadarske županije predvođeni zamjenikom župana Šimom Vickovićem, koji su se tijekom Kongresa susreli s predstavnicima partnerskog poljskog Podkarpatskog vojvodstva koje je aktivni član mreže regija Inicijative tri mora. 

“Zajedničke akcije regija Triju mora, korištenje njihovih društvenih i gospodarskih potencijala, trenutno su jedan od najvažnijih izazova s ​​kojima se Inicijativa suočava”, 

poručio je tom prigodom predsjednik Republike Poljske Andrzej Duda.

Na koje smjerove gospodarskog razvoja treba obratiti posebnu pozornost u budućnosti kako bi zadržali visoku dinamiku razvoja i održali regiju atraktivnom za investitore? Kako bi se u takvim uvjetima trebala odvijati suradnja privatnog i javnog sektora? Na ovo i mnoga druga pitanja nastojala je odgovoriti međunarodna skupina stručnjaka iz područja trgovine i međunarodne suradnje na seminaru za rasprave, u suorganizaciji Poljske agencije za ulaganja i trgovinu.

Govornici su bili stručnjaci za trgovinu i međunarodnu suradnju, a cilj rasprave je bio identificirati izvore konkurentnosti gospodarstava regije srednje i istočne Europe te ocrtati viziju daljnjeg, nesmetanog razvoja i gospodarske suradnje u regiji.

Treće izdanje Kongresa Inicijative tri mora održano je u Centru za susret kultura - Centre for the Meeting of Cultures u Lublinu gdje se održala humanitarna izložba slika ukrajinske umjetnice Inne Kharchuk „Heritage”.

Pročitano 192 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA