Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Na Višnjiku otvorena 7. izložba vojne opreme ASDA s više od 200 izlagača

Posted On Srijeda, 03 svibnja 2023 15:08

U Športskom centru Višnjik svečano otvorena Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA 2023). Riječ je o najvećoj izložbi vojne opreme i naoružanja na ovim prostorima koja je postala respektabilan međunarodni vojni događaj.

Organizator izložbe je tvrtka TNT Productions, uz pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske i potporu Ministarstva obrane RH. Pred predstavnicima više od 200 izlagača naoružanja i vojne opreme iz 30 zemalja te stranim državnim i vojnim izaslanstvima, 7. izložbu ASDA službeno je otvorio izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar obrane Mario Banožić.

U prigodnom obraćanju ministar Banožić istaknuo je da mu je drago što se ASDA održava u Zadru, gradu u kojem se nalaze značajne postrojbe Hrvatske vojske, koje su s vremenom postale jedan od njegovih prepoznatljivih simbola.

“Smatramo kako je jačanje hrvatskih tvrtki i potpora koju im pružamo pomažući im da izlažu svoje proizvode uz relevantne međunarodne partnere, od iznimne važnosti za dugoročni razvoj hrvatske obrambene industrije. Uistinu smo ponosni što iz godine u godinu, između ostalog i na samoj ASDA-i, svjedočimo sve izraženijoj inovativnosti i izvrsnosti proizvoda hrvatske obrambene industrije. ”, zaključio je ministar.

Gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin poželjeli su dobrodošlicu izlagačima i drugim gostima te zahvalili na povjerenju koje im je pruženo zajedno s domaćinstvom ASDA-e.

„Kao županija koja je u Domovinskom ratu proživjela teške godine, bez sumnje znamo cijeniti važnost sigurnosti. Velikim ulaganjem, kako u kadar, tako i u opremu, kroz gotovo 3 desetljeća od okončanja rata, Hrvatska se pozicionirala na karti svijeta kao sigurna država. Velika je to prednost koja ima neposredan utjecaj na kvalitetu gospodarstva, osobito naše najjače grane – turizma“, istakknuo je župan Longin dodavši da ga veseli da ćemo idućih dana, zahvaljujući organizatoru TNT Productions, Vladi RH i potpori Ministarstva obrane RH, imati priliku vidjeti najviša dostignuća vojne industrije iz tridesetak zemalja svijeta.

Izložba traje od 3. do 5. svibnja 2023.

Fotografije: MORH / Zadarska županija

Pročitano 534 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA