Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijski dani završavaju u subotu velikom utrkom Say cheese and run - Island Pag Trail, Kolan, otok Pag.

Posted On Srijeda, 26 travnja 2023 10:40

U subotu, 29. travnja 2023. završavaju ovogodišnji Županijski dani i to velikom jedinstvenom sportsko-gastronomskom manifestacijom.

Donosimo najavu organizatora Turističke zajednice Općine Kolan:

"Proljeće je na horizontu, a ovčica Emili najavljuje dugo očekivanu utrku Island Pag Trail koja će se 29. travnja 2023. godine održati u Kolanu na Otoku Pagu.

 Kakvo Vas okruženje očekuje na trail utrci?

Island Pag Trail nudi jedinstveni doživljaj i nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje koji vole boravak u prirodi, kretanje, dinamiku, uzbuđenje i natjecanje. Otok Pag je definitivno najljepši u proljeće kad procvjeta kadulja, a carstvo kamenjara prepuno je boja i mirisa. Netaknuta priroda, suhozidi, ornitološki rezervat, predivne plaže i morski zrak te bogata tradicija i gastro ponuda svakako je dobar razlog za posjetiti Kolan zadnji vikend u travnju. Kolan je i kolijevka skute i paškog sira koje ćete moći degustirat na utrci ili u nekoj od poznatih kolanjskih sirana ili domaćih OPG-ova.

Turistička zajednica Općine Kolan je i ove godine pripremila tri uzbudljive i zanimljive rute za sve posjetitelje željne adrenalina i dobre zabave.

 Start Blue i Green utrke je u subotu, 29.04.2023. u centru Kolana, a prijavljeni sudionici moći će se natjecati u jednoj od tri kategorije, odnosno utrke:

 Blue - 11 km (ukupni uspon +320m)

Blue utrka počinje u 09:30h u centru Kolana. Ova ruta je pogodna i za početnike, ali i za iskusnije trkače. Staza počinje i završava u Kolanu. Nakon uspona do Sv. Vida, staza se spušta i nastavlja kroz pašnjake sve do Kolana. Sa Svetog Vida, najviše točke otoka Paga, pruža se predivan pogled na Velebit i okolne otoke. Na ovoj ruti bit će postavljena jedna okrijepna stanica, a predviđeno trajanje i završetak utrke je 3 sata.

 Green - 24 km (ukupni uspon +570m)

Green utrka počinje u 09:00h u centru Kolana. Ona je i ujedno najduža ruta, te zahtijeva i višu razinu fizičke spremnosti, ali nije tehnički zahtjevna. Nakon uspona do Sv. Vida, staza se spušta do mjesta Šimuni i ACI marine te nastavlja preko Mandri do uvale Girenica od kuda se trkači kroz Kolanjsko polje, Ornitološki rezervat Kolanjsko blato i plažu Rogoza vraćaju prema cilju. Na ovoj ruti bit će tri okrijepne stanice, a predviđeno trajanje i završetak utrke je 5 sati.

 Organizatori su mislili i na najmlađe sudionike te su za njih pripremili dječju utrku.

 Mini Emili – 1,8 km (ukupni uspon +30m)

Najkraća i najlakša ruta Mini Emili starta u 10 sati i pogodna je za djecu i početnike te savršen izbor za sve koji bi radije sudjelovali na ležerniji način, uživajući u utrci i/ili laganoj šetnji kroz Kolanjsko polje. Vremenski limit za završetak utrke je 35 minuta.

 Na sve 3 stanice za osvježenje nudit će se slatki i slani zalogaji (paški sir i štrudla od skute), uz voće, vodu i sok (ISO napitak), a tijekom i nakon utrke očekuje Vas zabavni program uz DJ-a i  dodjela nagrada. Nagrade sponzora i pobjedničke medalje, ukupno 12, osigurane su za pobjednike za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji.

 Također, ove godine se uvodi i jednu novost. Obzirom da i četveronožni prijatelji rado sudjeluju na ovim utrkama, ove godine će i najbrži pas u cilju biti nagrađen i okićen medaljom.

Na utrku se možete prijaviti on-line putem Stotinke.hr (link:https://www.stotinka.hr/hrv), a svi koji uplate startninu (Blue: 20,00 €, Green 25,00 € i Mini Emili 10,00€) i prijave se do 28.04.2023. U startninu je uključena organizacija utrke, natjecateljski paket, osvježenje na okrijepnim stanicama, ručak nakon utrke, dežurstvo HGSS-a, osiguranje na utrci, nagrade za pobjednike te originalne pobjedničke medalje.

 Prijave se zatvaraju se 28. travnja 2023., a na sam dan utrke neće biti moguće, stoga osigurajte svoje mjesto na utrci i prijavite se na vrijeme.

 Dodatne informacije, pravila i uvjete utrke mogu se pronaći na službenoj stranici Island Pag Trail (https://islandpagtrail.com/) ili Facebook stranici (https://web.facebook.com/islandpagtrail).

 Emili se vraća još jača - Say cheese and run! Dođite 29. travnja 2023. na Island Pag Trail u Kolan. Čekamo Vas na otoku Pagu."

Pročitano 268 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA