Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Turistička zajednica Zadarske županije održala eno-gastro prezentaciju u Beču

Posted On Utorak, 25 travnja 2023 15:19

U Beču, u elegantnom prostoru Ovalhalle Museumsquartiera u Beču, Turistička zajednica Zadarske županije je organizirala ekskluzivan event u suradnji s vodećim medijem za eno-gastronomiju njemačkog govornog područja - Falstaffom te uz suradnju s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Beču i Zadarskom županijom.

Predstavljanje Zadarske županije kao turističke destinacije kroz eno-gastro doživljaj privuklo je brojnu publiku sačinjenu od predstavnika medija specijaliziranih za putovanja te hranu i vino, turističkih i eno-gastro profesionalaca, kao i široke gurmanske publike. 

Cilj je bio predstaviti Zadarsku županiju kao regiju punu okusa, u kojoj sunce i more stvaraju vrhunske proizvode, a ljudi jela i pića iznimnih i uzbudljivih okusa. Okosnicu događanja činile su pomno odabrane brendirane eno-gastro postaje koje su provele uzvanike na uzbudljivo putovanje kroz Zadarsku županiju.

Uz nazočnost zamjenika župana Šime Vickovića i pročelnika za gospodarstvo i turizam Ante Sjauša, okupljenima su se, uz direktoricu Kadiju, pozdravnim govorima obratili glavna urednica časopisa Falstaff Elisabeth Brandlmaier, tajnik Veleposlanstva RH u Beču Igor Kolar te direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču Branimir Tončinić.

Oduševljeni smo odazivom na ovo događanje koje smo upriličili kako bi se turistički, ali posebice eno-gastronomski predstavili biranoj publici na tržištu Austrije, jednog od naših ključnih emitivnih tržišta. Imamo veliki potencijal privući još više gostiju veće platežne moći u pred i posezoni upravo našom eno-gastronomijom, njenom tradicijom i proizvodima. Stoga smo se odabranoj publici predstavili kao destinacija održivog turizma, dobre hrane i sjajnih proizvoda, a zanimanje koje su uzvanici pokazali, svakako će doprinijeti pozicioniranju naše regije kao vrlo privlačne destinacije gurmanima i ljubiteljima putovanja“, poručila je direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija.    

Dvjestotinjak gostiju, od kojih je bilo 11 predstavnika medija, dočekano je tradicionalnim likerima Maraschino, Orahovac i Pelinkovac, uz živu scensku igru Vitezova vranskih i baklavu Heritage hotela Maškovica han.

Na brojnim postajama kroz cijeli prostor, svojim vrhunskim vinima predstavilo se devet vinara iz Udruge vinara Zadarske županije, a uzvanici su također mogli probati i izvrsna maslinova ulja proizvedena u Zadarskoj županiji.

Na centralnoj postaji nudila su se dalmatinska jela u izvedbi chefova Josipa Vrsaljka i Saše Begana, koji su svojim umijećem gostima pripremili tradicionalna jela na fine dining način.  

TZ grada Paga, uz pomoć nastavnika i učenika ugostiteljstva Srednje škole Bartola Kašića, oduševili su uzvanike makarunima sa škampima i divljim šparogama, te raguom od sipe s bobom. Prezentacija Paga ne bi bila potpuna i bez sireva Paške sirane, ali i tradicionalne nošnje i čipkarice koja je plijenila pozornost prezentacijom ove delikatne vještine. 

Otoci Zadarske županije pod brendom Zadar Archipelago dočarali su bogatu ribarsku tradiciju nudeći zalogaje chefa Marka Kolege s raznim plodovima mora - inćunima, hobotnicom, kozicama, tunom ili sardinama uz dodatak posebnih delicija poput ukiseljenog motra. Za toplo jelo odabrana je tuna s povrćem i njokima, a gosti su se mogli zasladiti kolačem i keksima s maslinovim uljem, te arancinima i limoncinima.

Falkensteiner Punta Skala Resort se predstavio signature koktelom te hobotnicom na žaru drvenog ugljena s aromom dima, emulzijom od morskih trava i kokicama od heljde. Dodatnom prestižu eventa doprinio je i posjet poznatog chefa Paula Ivića iz bečkog restorana Tian, Michelin 1*.

Falstaff je osnovan kao vinski časopis u Austriji još 1980. godine, a danas predstavlja etabliranu medijsku platformu na njemačkom govornom području Europe s vodećim publikacijama i web stranicama u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Tiskani i e-časopisi Falstaff, uključujući proširenja linija, čine Falstaff najvećim časopisom o vinu, hrani i putovanjima na njemačkom govornom području. U sve tri zemlje Falstaff objavljuje autoritativne godišnje vinske vodiče koji održavaju i predstavljaju vinske industrije tih zemalja. Uz početne stranice falstaff.at, falstaff.de i falstaff.ch, biltene, prisutnost na društvenim medijima i aplikacije vodiča, Falstaffova ukupna publika broji se u milijunima. Falstaff je i digitalni broj jedan medij u cijeloj Austriji, te je najbolji medij za doseg visokokvalitetne ciljane publike.

Kao partneri u ovoj uspješnoj prezentaciji u Beču sudjelovale su brojne tvrtke iz Zadarske županije: CromarisPelagos Net FarmaMarfish, Adriatic ShellMoćunPaška siranaMaraska, Vina BoraPoljoprivredna zadruga Mas-VinKraljevski vinogradiVinarija DegarraVinarija FiolićVina FiguricaOPG Šime Škaulj, Jokić Vinarija, Karaba Vinarija, 2ŠtorijeStigma šafranOPG MatulićOPG Lanđinzatim Falkensteiner Punta Skala Resort i Heritage hotel Maškovića han te Srednja škola Bartula Kašića Pag, kao i turističke zajednice Grada Paga, Općine Pakoštane i Zadarskog arhipelaga.

Pročitano 459 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA