Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadar je u svibnju domaćin 7. Jadranske vojne i zrakoplovne izložbe ASDA

Posted On Petak, 21 travnja 2023 13:38

Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference - ASDA), koja će se od 3. do 5. svibnja održati u dvorani na Višnjiku, okupit će 205 izlagača i oko 4.000 posjetitelja, koji će samo zbog ovog događaja doći u Zadar. Prva dva dana rezervirana su za izlagače i B2B sastanke, a tek u petak 5. svibnja bit će otvorena za širu javnost. Cijena ulaznice bit će 20 eura, za studente 10 eura, a za organizirane studentske i učeničke posjete postoji mogućnost besplatnog ulaska.

Događaj su danas  predstavili ravnatelj uprave za materijalne resurse u Ministarstvu obrane Ivica Grebenar, direktor organizatora TNT Productio LLC Justin Webb, zadarski gradonačelnik Branko Dukić, županijski pročelnik Josip Vidov i direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

„Ovo je najveća izložba vojne opreme na ovim prostorima, značajna za naše proizvođače kojima je to prilika da svoje proizvode predstave domaćoj i međunarodnoj javnosti te ostvare poslovne kontakte. S obzirom na ograničene prostorne uvjete ne možemo očekivati velike eksponate, ali bit će zasigurno vrlo zanimljivih suvremenih rješenja na koja su naši izlagači ponosni. Sajam će posljednjeg dana biti otvoren za širu javnost, ali usmjeren je uglavnom na poslovnu zajednicu, studente tehničkih fakulteta, srednjoškolce i sličnu populciju“, naveo je ravnatelj uprave za materijalne resurse u Ministarstvu obrane Ivica Grebenar.

Justin Webb zahvalio je na gostoprimstvu Višnjiku, Gradu Zadru i zadarskim poduzetnicima koji su svoje resurse stavili u funkciju izložbe. Zadar će kao turistički grad zasigurno profitirati, jer će se mnogi sudionici nakon upoznavanja s njim zasigurno poželjeti privatno vratiti, rekao je Webb. Na pohvale je istom mjerom odgovorio gradonačelnik Dukić, zahvaljujući na povjerenju koje je grad dobio.

„Višnjik je ovih godina ugostio niz zahtjevnih manifestacija i dokazao se u tom području. Najave pokazuju da se radi o rekordnom sajmu, bit ćemo dobri domaćini i promovirati grad i županiju. Imamo veliko iskustvo rata, na obljetnicama akcija iz Domovinskog rata vidimo veliku znatiželju djece da vide oružje, vjerujem da će zato i broj domaćih posjetitelja biti značajan“, najavio je Dukić.

Županijski pročelnik Josip Vidov rekao je kako je Zadarska županija počašćena odabirom upravo naše županije za održavanje ovako velike i značajne manifestacije koja je, kako je naveo, doprinos unapređenju sigurnosti naše regije s kojom je povezan i sam turizam. „Upravo ta sigurnost koju mi imamo poseban je brend i na to možemo biti ponosni. S obzirom na broj izlagača i samih sudionika ASDA-e, ovako veliki međunarodni događaj doprinijet će i još boljoj predsezoni, ali i promicanju hrvatskog identiteta te razvoju i ugledu županije“, istaknuo je u ime Zadarske županije Josip Vidov.

ASDA se održava pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Ministarstva obrane RH, a glavni organizator je „TNT Productions“, tvrtka iz SAD-a specijalizirana za organizaciju međunarodnih sajmova, izložbi i konferencija.

Pročitano 518 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA