Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana promocija knjige „Hrvatski jezik u izobrazbi stručnjaka iz obrazovnog područja ekonomije, trgovine i poslovne administracije“

Posted On Petak, 21 travnja 2023 09:48

U sklopu Županijskih dana u četvrtak, 20. travnja 2023. godine, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, održana je promocija knjige „Hrvatski jezik u izobrazbi stručnjaka iz obrazovnog područja ekonomije, trgovine i poslovne administracije“ autora izv. prof. dr. sc. Josipa Miletića.

O knjizi su govorile recenzentice izv. prof. dr. sc. Jasminka Brala Mudrovčić s Odjela za nastavničke studije u Gospiću Sveučilišta u Zadru te dr. sc. Ivana Kurtović Budja, voditeljica Odjela za dijalektologiju Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Prof. dr. sc. Brala Mudrovčić detaljno je iznijela analizu djela, osobito se osvrnuvši na istraživanje o hrvatskom jeziku u izobrazbi stručnjaka iz obrazovnog područja ekonomije, trgovine i poslovne administracije koje je autor proveo među učenicima Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole čiji je osnivač Zadarska županija te u školi srodnoga profila u Vrbovcu te dao preporuke za poboljšanje kurikula i nastave hrvatskoga jezika u sklopu obrazovanja budućih stručnjaka ekonomske i trgovačke struke.

Kao dijalektologinja dr.sc. Kurtović Budja dotaknula se tog područja, ali i osvrnula na korištenje umjetne inteligencije u istraživanjima dokazavši kako je čovjek ipak nezamjenjiv.

Pročelnica Odjela za kroatistiku izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević zahvalila je autoru i promotoricama naglasivši kako je najvažnije isticanje humanističke dimenzije obrazovanja.

Pročitano 262 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA