Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zaokružena financijska konstrukcija: Vlada odobrila 2,25 milijuna eura za hospicij na Babindubu

Posted On Četvrtak, 13 travnja 2023 20:50

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj današnjoj sjednici odobrila sredstva za hospicij na Babindubu, čime je u potpunosti zaokružena financijska konstrukcija za njegovu izgradnju i opremanje.

Usvojenim zaključkom ostvaruju se preduvjeti za osiguranje sredstava u državnom proračunu za građevinske radove i nabavu opreme i to u iznosu do najviše 2.256.287,74 eura, stoji u zaključku Vlade kojim se Ministarstvo zdravstva zadužuje da, u suradnji sa Zadarskom županijom i Domom zdravlja, poduzme potrebne radnje vezane za realizaciju ovog strateškog projekta.

„Rekonstrukcijom zgrade i opremanjem stacionara za palijativnu skrb Doma zdravlja Zadarske županije, Vlada RH i ova zdravstvena administracija odgovara na zdravstvene potrebe naših građana pružajući im dodatnu palijativnu skrb. Još jedan reformski iskorak s pacijentom u fokusu“, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Vlade.

Podsjetimo, Zadarska županija je započela realizacijom projekta hospicija na Babindubu 2019. godine kada je od Ministarstva državne imovine dobila nekretnine ukupne površine 2.626 m². Nakon toga Županija je izradila glavni i izvedbeni projekt rekonstrukcije zgrade bivše vojarne Babindub.

Projektom je predviđeno uređenje ukupno 592,99 m² neto korisne površine građevine (podrum + prizemlje + 1. kat), koje će sadržavati 10 postelja u 5 dvokrevetnih soba, kao i prostorije za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja.

Građevinska dozvola ishodovana je u kolovozu 2020. godine, a sada je konačno riješeno pitanje financiranja projekta te će Zadarska županija, odmah po donošenju odluke Vlade RH, provesti sve potrebne postupke i raspisati javni natječaj za izvođenje radova.

Pročitano 644 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA