Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zaokružena financijska konstrukcija: Vlada odobrila 2,25 milijuna eura za hospicij na Babindubu

Posted On Četvrtak, 13 travnja 2023 20:50

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj današnjoj sjednici odobrila sredstva za hospicij na Babindubu, čime je u potpunosti zaokružena financijska konstrukcija za njegovu izgradnju i opremanje.

Usvojenim zaključkom ostvaruju se preduvjeti za osiguranje sredstava u državnom proračunu za građevinske radove i nabavu opreme i to u iznosu do najviše 2.256.287,74 eura, stoji u zaključku Vlade kojim se Ministarstvo zdravstva zadužuje da, u suradnji sa Zadarskom županijom i Domom zdravlja, poduzme potrebne radnje vezane za realizaciju ovog strateškog projekta.

„Rekonstrukcijom zgrade i opremanjem stacionara za palijativnu skrb Doma zdravlja Zadarske županije, Vlada RH i ova zdravstvena administracija odgovara na zdravstvene potrebe naših građana pružajući im dodatnu palijativnu skrb. Još jedan reformski iskorak s pacijentom u fokusu“, objavio je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Vlade.

Podsjetimo, Zadarska županija je započela realizacijom projekta hospicija na Babindubu 2019. godine kada je od Ministarstva državne imovine dobila nekretnine ukupne površine 2.626 m². Nakon toga Županija je izradila glavni i izvedbeni projekt rekonstrukcije zgrade bivše vojarne Babindub.

Projektom je predviđeno uređenje ukupno 592,99 m² neto korisne površine građevine (podrum + prizemlje + 1. kat), koje će sadržavati 10 postelja u 5 dvokrevetnih soba, kao i prostorije za rad multidisciplinarnog stručnog osoblja.

Građevinska dozvola ishodovana je u kolovozu 2020. godine, a sada je konačno riješeno pitanje financiranja projekta te će Zadarska županija, odmah po donošenju odluke Vlade RH, provesti sve potrebne postupke i raspisati javni natječaj za izvođenje radova.

Pročitano 386 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA