Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Stankovcima otvoren novi dječji vrtić

Posted On Srijeda, 12 travnja 2023 12:13

Svečano je otvoren novi dječji vrtić u Stankovcima u kojem će svoje mjesto pronaći 54 tamošnja mališana.

Ukupna vrijednost radova je veća od milijun eura (oko 8 milijuna kuna), a financiran je europskim i nacionalnim sredstvima te sredstvima Općine Stankovci.

Uz prigodni blagoslov župnika fra Duje Jukića, na otvorenju su se prigodno obratili ravnateljica vrtića Ana Orlović, općinski načelnik Željko Perica te župan Božidar Longin koji je naglasio da je kroz proteklih pet godina na području Zadarske županije izgrađeno ili rekonstruirano gotovo 50 dječjih vrtića, što je rezultat kvalitetno pripremljenih projekata jedinica lokalne samouprave i dobre suradnje s Vladom RH.

„Ulaganje u djecu i mlade jest ulaganje u budućnosti i to nije tek puka fraza, a vidimo to svakodnevno ako se ogledamo oko sebe. Naime, polazak djeteta u vrtić prvi je susret tih malih osoba sa sustavom. Stoga je od iznimne važnosti koliko stručna znanja odgajatelja, toliko i udobnost i funkcionalnost prostora vrtića. U ovom lijepom zdanju, siguran sam, ovdašnja dječica svoje će dane provoditi sretno i veselo, dok će njihovi roditelji mirni moći obavljati svoje poslove znajući da su im djeca zbrinuta“, poručio je župan Longin istaknuvši da je Zadarska županija u protekle dvije godine financirala izgradnju i opremanje 20 dječjih igrališta u općinama i gradovima na svom području, a u tijeku je javni poziv za dodatnih 10 igrališta.

Župan Longin je u pratnji načelnika Perice obišao radove na izgradnji i rekostrukciji nogostupa kraj osnovne škole Petra Zoranića u Stankovcima na državnoj cesti D27 koji bi, uz ostalo, trebali dugoročno riješiti pitanje oborinskih voda. Uskoro će krenuti radovi na dionici iste državne ceste uz sam dječji vrtić, kojima bi se trebali poboljšati sigurnosni uvjeti izgradnjom nogostupa i pješačkog prijelaza.

Pročitano 265 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA