Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Opću bolnicu Zadar stigao novi SPECT/CT uređaj za onkološki odjel

Posted On Četvrtak, 06 travnja 2023 15:49

Opća bolnica Zadar predstavila je novi SPECT/CT uređaj vrijedan 580 tisuća eura čiju je nabavu financiralo Ministarstvo zdravstva.

Radi se o dijagnostičko-hibridnom uređaju čija primjena je dio algoritma većine nuklearno-medicinskih pretraga koje se izvode na Odjelu za onkologiju i nuklearnu medicinu Opće bolnice Zadar, a najviše će služiti onkološkim bolesnicima. Dodatna oprema SPECT/CT uređaja je i novi nuklearno-medicinski kabinet (digestor) koji omogućuje bolji, precizniji i sigurniji rad inžinjera i fizičara, dok aparat za mjerenje radioaktivnog joda doprinosi preciznom određivanju doze radiojodne terapije u liječenju hipertireoze.

 „Zadarska bolnica je zadnjih godina uspjela nabaviti veliki broj vrijednih uređaja, prvenstveno zahvaljući Ministarstvu zdravstva, ali i uz pomoć Županije i Grada te povlačeći sredstva iz EU fondova. Uvođenje SPECT/CT-a u rad, osim poboljšanja kvalitete postojećih pretraga i ubrzanja dijagnostičkih pretraga, ostvarujemo i preduvjet za izvođenje novih pretraga na Odjelu, a uređaj će djelomično rasteretiti Odjel za kliničku radiologiju jer će svi pacijenti koji se pregledaju na SPEC/CT uređaju odmah moći napraviti i CT određene regije. Ovaj uređaj je danas standard u nukelarnoj medicini“, poručio je ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina.

Župan Božidar Longin kazao je da ga osobito veseli simbolika današnjega dana, jer je novi uređaj stigao baš uoči Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava u petak.

„SPET/CT uređaj je smješten u novu zgradu Poliklinike koja je u ovih nekoliko godina postala uistinu ponos našeg zdravstvenog sustava te prostor koji je opremljen moderno i funkcionalno kako bi se i pacijenti, ali i svi njeni zaposlenici, što bolje osjećali. Tako uspješno i dobro opremanje Opće bolnice Zadar potvrda je kvalitetne komunikacije i suradnje županijske i državne razine koja, a vidimo to i danas, rezultira unapređenjem zdravstvene zaštite za sve naše građane“, istaknuo je Longin naglasivši da je zdravstveni sustav od početka njegovog mandata jedan od prioriteta te će županija i dalje nastaviti raditi na podizanju kvalitete u svim svojim ustanovama, ulaganjem u opremu i ljudske resurse.

Predstavljanju uređaja nazočio je i Silvio Bašić, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i član Upravnog vijeća OB Zadar.

„Ponosan sam kad vidim kako se razvija zadarska opća bolnica, jer sam i osobno svoj profesionalni put započeo u njoj. Ona je već sada po mnogim uslugama pri samom vrhu u Hrvatskoj, a Ministarstvo će u suradnji sa Županijom nastaviti s opremanjem bolnice jer vidimo da se oprema koristi stručno i kvalitetno na korist svih pacijenata“, rekao je Bašić najavivši da će kroz otprilike mjesec dana u Zadarsku županiju stići brodica za prijevoz hitnih pacijenata.

Pročitano 676 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA