Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

6. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije 6. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

Posted On Utorak, 28 ožujka 2017 13:26

U utorak. 28. ožujka  2017. godine u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije održana je 6. sjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije

Na sjednici se razgovaralo o stanju sigurnosti na području PU zadarske u 2016. godini i preventivnim aktivnostima, preventivnom projektu „Sigurno ponašanje djece na internetu“ , Preventivnim aktivnostima u prometu u 2017. godini, te Preventivnom projektu „Sigurnost u turizmu Zadarske županije 2017. godine“.

Na sjednici je načelnik PU zadarske Neven Paškalin  prikazao statističke podatke o stanju sigurnosti na području Zadarske  županije tijekom 2016. godine, kao i preventivne aktivnosti koje se planiraju provoditi u narednom razdoblju. Pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti Renata Vuksan i  Sandra Poljak Jurinčić, obrazložile su preventivne aktivnosti obuhvaćene projektom „Sigurno ponašanje djece na  internetu“. Iznesene su aktivnosti provedene po komponentama Projekta kao i dio obrađenih rezultata dobivenih  anketiranjem učenika osnovnih škola koje sudjeluju u Projektu.  Božidar Budiša obrazložio je preventivne aktivnosti u prometu koje će se u suradnji sa Hrvatskim autoklubom Zadar, a uz podršku Odbora za promet osnovanog pri Vijeću za prevenciju.

Pročelnik UOa za more i turizam Krešimir Laštro  upoznao je nazočne  sa aktivnostima  iz preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ koje aktivnosti se planiraju provoditi tijekom 2017. godine. Ivana Marić je predstavila rezultate istraživanja provedenog u okviru ovog projekta. Konačni rezultati su pokazali da su tijekom provođenja projektnih aktivnosti ostvareni učinci u smislu promjene stavova ciljanih skupina. Također je  najavila novo istraživanje na temu sigurnosti.

Župan Stipe Zrilić  i načelnik PU zadarske Neven Paškalin izrazili su zadovoljstvo što je svake godine sve više preventivnih projekata koji se provode uz podršku Vijeća za prevenciju, te da je od osnivanja Vijeća  zajedničkom suradnjom  podignuta kvaliteta provođenja ovih projekta. Ostvareni su i određeni učinci što svakako predstavlja poticaj za daljnjom suradnjom.

Pročitano 1762 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA