Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Doručak s hrvatskih farmi u Zadru

Posted On Ponedjeljak, 20 ožujka 2017 09:48

U Zadru je danas organiziran Doručak  s hrvatskih farmi u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije. "Hrvatski su proizvodi ekstra kvalitete, zdravstveno su sigurni i najpovoljniji kada usporedimo cijenu i kvalitetu proizvoda", rekao je jutros ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Zadru otvarajući "Doručak s hrvatskih farmi".

Na već tradicionalnoj manifestaciji koja je održana diljem Lijepe naše,  ponuđeni su  domaći poljoprivredni proizvodi s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Zadarsku županiju. „Hrvatska ima definitivno najbolju hranu na svijetu. Najbolja riba je ova ulovljena u Jadranskom moru. Najbolji med je onaj koji je došao iz Dalmatinske zagore, Slavonije ili iz Gorskog kotara. I definitivno najbolja jaja i meso su proizvedeni u Hrvatskoj. Ja samo želim da naši građani kupuju hrvatske proizvode i da postanu svjesni da svakom kupovinom hrvatskog poljoprivrednog proizvoda direktno potiču rast i razvoj hrvatske poljoprivrede, izjavio je ministar Tolušić na  zadarskom "Doručku s hrvatskih farmi".

Župan Stipe Zrilić  je podsjetio da smo lani imali više od 11 i pol milijuna turističkih noćenja što znači da smo imali i  toliko turističkih obroka. Spomenuo je i činjenicu da Zadarska županija kroz razne poticaje i aktivnosti već godinama pokušava  potaknuti naše poljoprivredne proizvođače na još bolji i kvalitetniji rad. „Sufinancirali smo sadni materijal, premije osiguranja, edukaciju za poljoprivrednike, također i kamate za poslovne kredite, a sada dajemo potpore temeljem Programa ruralnog razvoja.“, rekao je župan i dodao da Zadarska županija radi na  uspostavi Centra kompetencija za preradu ribe i voća Plavo-zelenog centra koji bi trebao djelovati kao regionalni centar i predstavljati poveznicu između javnog sektora, gospodarskog sektora i znanstvenih institucija s ciljem povećanju konkurentnosti prehrambeno prerađivačkog sektora na nacionalnom i međunarodnim tržištima.

„Također, radimo na uspostavi Poljoprivredno edukacijskog  centra u Zemuniku koji će pokazati kako se može baviti poljoprivredom na jedan moderan način. Imamo svoju Poljoprivrednu školu, a imali smo namjeru u Zemuniku napraviti i modernu poljoprivrednu školu.“, istaknuo je župan.
Ravnatelj HPA Zdravko Barać  predstavio je sustav dobrovoljnog označavanja mlijeka, mesa, jaja, meda, kruha i brašna oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno i Kruh hrvatskih polja.

Pročitano 1481 puta

Zadnje objave

rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA