Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Županijski dani 2017. godine: 9. Biciklijada „Od Branimira do Branimira“

Posted On Srijeda, 15 ožujka 2017 09:46

Deveta biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, održat će se u sklopu Županijskih dana i Svjetskog dana zdravlja  8. travnja 2017. godine u trajanju od 11,00 do 14 sati.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala.  Budući da iz godine u godinu broj sudionika biciklijade raste, očekujemo preko  1000 sudionika. Prije 9 godina kad je krenula ova javno zdravstvena aktivnost bilo je 100-njak biciklista, prošle godine premašena su sva očekivanja jer je na biciklijadi sudjelovalo oko 1000 rekreativaca među kojima i puno djece. Ove godine prijave počinju 20. ožujka i traju do 7. travnja u 13 sati , a svi zainteresirani  mogu se prijaviti on line na web stranicama Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr) . Prijaviti se mogu i izravno u trgovini Calimero sport i u trgovini Bianchi. Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta.

Calimero sport nam je glavni sponzor i osigurava  glavnu nagradu - biciklu u izvlačenju lutrije, kompletan servis bicikle sretnih dobitnika   te besplatane sitne servise bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade. Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri u izvlačenju brojeva. Također, svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora EVN Croatia plina. U Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim  predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.
Ruta kojom će se kretati biciklisti:

Start: 11,00 Obala kneza Branimira-Stjepana Radića –J.J.Strossmayera-Oko Vrulja-Miroslava Krleže-Put Dikla-Krešimirova obala-Rampada- DC 306 kroz Kožino i Zaton ili   do Branimirove obale u Ninu.
Povratak: Branimirova obala u Ninu, cestom DC 306 kroz Zaton i Kožino –Rampada-Žmirići-Put Nina-kroz Vruljicu (Franje Tuđmana)- Ivana Mažuranića- Obala Kneza Branimira.

U sklopu biciklijade održat će se i utrka  u cestovnom biciklizmu čiji će sudionici voziti na relaciji Nin-Vrsi-Ljubač-raskrižje iznad Ražanca-Poljica-Briševo-Nin. Ta utrka starta  iz Nina u 12,30 sati ,  a predviđeno trajanje je oko sat vremena. U 14,00 svi zajedno iz Nina kreću prema Zadru.
Izvlačenje glavne i ostalih nagrada je u 13,45 sati.

Također, istovremeno s biciklijadom održat će se „1000 koraka kroz 1000 ulica“, akcija pješačenja u organizaciji Udruge za rekreaciju žena „Relax“, te  istoimena akcija za djecu u organizaciji Udruge za rekreaciju djece „Loptica“

Organizatori: Zadarska županija (Tim za zdravlje) i Grad Nin
Suorganizatori: PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, BK Zadar, TZ Grada Nina
Glavni Sponzor: EVN Croatia plin  
Sponzor  nagrada, tehnička i servisna služba: Calimero Spor

Iz zakona o sigurnosti prometa na cestama:
- Biciklom na cesti smije upravljati osoba koja je navršila 14 godina,
- Djeca koja su navršila 9 godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih 9 godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina. Inače zakonske odredbe o načinu kretanja, zaštitnoj kacigi za bicikliste i ostale sigurnosne odredbe vezane uz promet biciklista opisani su u člancima 112., 113., 114. i 215. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitano 1216 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA