Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan Longin u radnom posjetu Općini Starigrad

Posted On Ponedjeljak, 30 siječnja 2023 11:53

Župan Božidar Longin posjetio je Općinu Starigrad kako bi se upoznao sa stanjem, aktivnostima i problemima tog dijela Zadarske županije. Na radnom sastanku  domaćin mu je bio Povjerenik Vlade Marin Čavić sa suradnicima Predsjednikom općinskog vijeća Markom Marasovićem i direktorom općinskog komunalnog poduzeća Argyruntum Mariom Zubčićem koji su župana Longina upoznali s projektima koji su završeni, u fazi provedbe ili u pripremi .

U sklopu radnog posjeta  u Selinama obišli su prošireno groblje u čije proširenje je do sada uloženo  274.350,00 Eura bez PDV-a i čime je dobiveno 65 novih grobnica. U slijedećoj fazi planira se izgradnja mrtvačnice sa ispraćajnom dvoranom i 22 nove grobnice.

Obišao je i radove na uređenju dijela obalnog pojasa u Starigradu-Paklenici  gdje je u pripremi i projekt dogradnje i uređenja  luke Starigrad, te je upoznat sa završenim pomorsko–građevinskim radovima na sanaciji dijela rive u Tribnju-Krušćici  koju je vodila Županijska lučka uprava.

Zajedno sa županom Longinom bili su i zamjenik župana Šime Vicković, pročelnici Marko Kolega, Ivan Šimunić, Ante Sjauš, Krešimir Laštro, Daniel Segarić, predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Branko Kutija.

Ovom prigodom su posebno istaknuti projekti koji su od iznimne važnosti za stanovnike ovoga područja poput vodovodizacije zapadnog dijela Općine, rješenje pitanja odvodnje, uređenja obalnog pojasa te izgradnje sportskih sadržaja za mlade. Istaknuto je i da je počela nova katastarska izmjera najvećeg dijela Općine kao dio značajnog državnog projekta Uređena zemlja. Navedeni projekti su zaista bitni za podvelebitsko područje koje ima izuzetan prirodni potencijal, ali i potrebe. Područje je to u koje mnogi rado dolaze, međutim istaknuta je i nužnost skrbi za cjelogodišnji život i rad ljudi na ovome prostoru koji ima svoju i surovitiju stranu, posebno zbog udaljenosti od Zadra. Održiv turizam na održivim ekološkim principima, uz očuvanje socio-društveno-demografske stabilnosti je vizija razvoja ovoga područja, a za što su potrebna navedena daljnja ulaganja.

Župan Božidar Longin istaknuo da podrška Županije neće izostati za takva nastojanja.

Pročitano 1104 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
veljače 29, 2024

Javni poziv za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Sukladno ciljevima Plana razvoja Zadarske županije 2021.-2027., a radi poboljšanja…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA