Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Uručena godišnja priznanja povodom Dana grada Biograda

Posted On Subota, 14 siječnja 2023 14:01

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Biograda na Moru i blagdan nebeske zaštitnice svete Stošije. Tradicionalno su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Nagradu za životno djelo dobili su Luka Filipović i Marijo Pelicarić, a godišnju nagradu zaslužio je Luka Šangulin. Grb Grada Biograda uručen je nadbiskupu Želimiru Puljiću, Galini Čosić i Zoranu Popoviću, Mariji i Stanislavu Vlahoviću, Marku Miočeviću te posthumno Luki Škvoriću.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni uzvanici, a gradonačelnik Ivan Knez najavio je nastavak rada na  kapitalnim projektima kojima će se podići standard života za sve građane Biograda.

„Zajedništvo je najvažnija osobina žitelja ovoga grada, kao i naših gostiju iz cijeloga svijeta. Zahvaljujem našim vrijednim gospodarstvenicima i poduzetnicima na trudu koji ulažu kako bi ovaj grad bio najbolje mjesto za život, a svim nagrađenima čestitam na njihovom jedinstvenom doprinosu razvoju našeg kraljevskog grada“, istaknuo je Knez.

Izaslanik predsjednika Vlade RH, novi ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić u svom je obraćanju naglasio kako je vidljivo da Biograd svaki dan raste te da je grad po mjeri obitelji.

„Provodi se paralelno velik broj projekta te grad uz pametna ulaganja i upravljanje EU sredstvima žiteljima nudi odlične uvjete za život“, poručio je Erlić.

Župan Božidar Longin naglasio je kako je suradnja lokalnih institucija i grada Biograda uvijek bila kvalitetna i plodonosna.

„Sinergija je izraz koji najbolje pokazuje suradnju koju ostvaruju Zadarska županija i Grad Biograd, a jednako tako i Vlada RH. Zajedničkim snagama rješavamo projekte od velike važnosti za kvalitetu života naših stanovnika“, kazao je župan dodavši da ga posebno veseli projekt nove trajektne i ribarske luke koja se projektira i puno će značiti za dodatan razvoj Biograda.

 

Pročitano 639 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA