Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Uručena godišnja priznanja povodom Dana grada Biograda

Posted On Subota, 14 siječnja 2023 14:01

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Biograda na Moru i blagdan nebeske zaštitnice svete Stošije. Tradicionalno su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Nagradu za životno djelo dobili su Luka Filipović i Marijo Pelicarić, a godišnju nagradu zaslužio je Luka Šangulin. Grb Grada Biograda uručen je nadbiskupu Želimiru Puljiću, Galini Čosić i Zoranu Popoviću, Mariji i Stanislavu Vlahoviću, Marku Miočeviću te posthumno Luki Škvoriću.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni uzvanici, a gradonačelnik Ivan Knez najavio je nastavak rada na  kapitalnim projektima kojima će se podići standard života za sve građane Biograda.

„Zajedništvo je najvažnija osobina žitelja ovoga grada, kao i naših gostiju iz cijeloga svijeta. Zahvaljujem našim vrijednim gospodarstvenicima i poduzetnicima na trudu koji ulažu kako bi ovaj grad bio najbolje mjesto za život, a svim nagrađenima čestitam na njihovom jedinstvenom doprinosu razvoju našeg kraljevskog grada“, istaknuo je Knez.

Izaslanik predsjednika Vlade RH, novi ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić u svom je obraćanju naglasio kako je vidljivo da Biograd svaki dan raste te da je grad po mjeri obitelji.

„Provodi se paralelno velik broj projekta te grad uz pametna ulaganja i upravljanje EU sredstvima žiteljima nudi odlične uvjete za život“, poručio je Erlić.

Župan Božidar Longin naglasio je kako je suradnja lokalnih institucija i grada Biograda uvijek bila kvalitetna i plodonosna.

„Sinergija je izraz koji najbolje pokazuje suradnju koju ostvaruju Zadarska županija i Grad Biograd, a jednako tako i Vlada RH. Zajedničkim snagama rješavamo projekte od velike važnosti za kvalitetu života naših stanovnika“, kazao je župan dodavši da ga posebno veseli projekt nove trajektne i ribarske luke koja se projektira i puno će značiti za dodatan razvoj Biograda.

 

Pročitano 153 puta

Zadnje objave

siječnja 30, 2023

PROMO VIDEO PROJEKTA CUHaCHA

siječnja 23, 2023

Objava rezultata istraživanja: „Profil, ponašanje i zadovoljstvo turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika u Zadarskoj županiji u 2022. godini“

Dana 20. siječnja 2023. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Zadarske županije…
siječnja 02, 2023

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije…
siječnja 01, 2023

Županov novogodišnji posjet rodilištu - djevojčica prva beba rođena u 2023. godini 

Župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je prvoga dana nove godine posjetio…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA