Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Najboljim volonterima dodijeljena "Volonterska ruka"

Posted On Utorak, 06 prosinca 2022 08:13

Dodjelom nagrada “Volonterska ruka” u Providurovoj palači, zadarski volonteri danas su proslavili svoj dan  – Međunarodni dan volontera.

Od 2013. godine od kada je Volonterski centar Zadar osnovan, u svojoj bazi broji više od 2500 volontera, a iza njih je mnogo projekata i rada.

Ove godine posebno se istaknuo rad s djecom i odraslima iz ratom pogođene Ukrajine pa je svečana dodjela priznanja obogaćena je i glazbenim nastupom ukrajinskih glazbenika.

Marija Špaleta, predsjednica zadarskog  Volonterskog centra naglasila je kako volontiranje mijenja živote, kako onima što pomažu, tako i onima koji pomoć primaju.

„Volontiranje nije besplatno zato što je nevažno, već zato što je neprocjenjivo“, kazala je Špaleta.

„Drago mi je da volonterstvo i dalje osnažuje našu zajednicu, Zadarska županija je uz vas i dalje će biti i podržavati vaš rad“-rekao je u ime Zadarske županije i Grada Zadra županijski pročelnik UO za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Josip Vidov.

Priznanje “Volonterska ruka” dodjeljuje se u tri kategorije, a to su naj volonter i naj organizator volontiranja, te naj koordinator volontiranja. U kategoriji organizatora dobitnik je udruga Prospero iz Gračaca, naj volonterka je Elena Šarunić, dok je naj koordinator volontera Mira Treursić.

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 5. prosinca Međunarodnim danom volontera 1985. godine. Cilj je učiniti vidljivim sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad, na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Slijedom toga Volonterski centar Zadar na Međunarodni dan volontera dodjeljuje županijska Priznanja „Volonterska ruka“, kako bi se na lokalnoj razini prepoznalo i nagradilo pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici. Ovim se putem žele upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se sveukupnoj afirmaciji volonterstva.

Pročitano 391 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA