Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Produljen javni poziv: Zadarska županija daje poticaje za razvoj start-up tvrtki 

Posted On Utorak, 22 studenoga 2022 16:51

Zadarska županija produljila je trajanje javnog poziva za dodjelu potpora za poticanje start-up (razvojnih) tvrtki do 05. prosinca. Riječ je o novom programu dodjele bespovratnih potpora čija je namjena razvoj i promocija start-up poduzetništva, povećanje broja novoosnovanih društava, otvaranje novih radnih mjesta i rast gospodarske djelatnosti Zadarske županije.

Korisnici potpora su mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici koji imaju najmanje 2, a manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i poslovanje na području Zadarske županije, obavljaju djelatnost tijekom cijele godine i registrirani su nakon 01. siječnja 2021. godine.

„Bespovratne potpore dodjeljuju se za osnaživanje kapaciteta mikro gospodarskih subjekata, povećanje konkurentnosti, stvaranje povoljnijeg i kvalitetnijeg poslovnog okruženja i povećanje stope rasta gospodarstva. Pojedinačni iznos potpore zavisi o iznosu prihvatljivih troškova projekta, a može iznositi najviše 15.000,00 kuna“, istaknuo je v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Potpore se dodjeljuju za sufinanciranje troškova povezanih uz obavljanje djelatnosti, a prihvatljivi troškovi su, uz ostalo, kupnja strojeva, tehnike, alata i opreme za obavljanje djelatnosti, kupnja odgovarajuće informatičke opreme i licenciranih IT programa, financiranje promidžbenih i marketinških aktivnosti, uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete, web hosting, zakup domene, izrada i održavanje web stranice, edukacije, financiranje analize tržišta, stjecanje zaštite industrijskog vlasništva te konzultantska i mentorska podrška u razvoju projekta.  

Uvjeti i način provedbe ovog Programa opisani su u tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije. Novi krajnji rok za podnošenje prijava je 05. prosinca 2022. godine.

Pročitano 212 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA