Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kreće izgradnja Medicinske škole, plaće pomoćnika u nastavi rastu 20 posto

Posted On Petak, 11 studenoga 2022 14:26

U prijedlogu proračuna za 2023. godinu koji je trenutačno na javnom savjetovanju predviđena su sredstva za povećanje plaća pomoćnika u nastavi za 20 posto i to za sve pomoćnike, neovisno o izvoru financiranja.

U ovom trenutku za pomoćnike u nastavi Zadarske županije osigurano je 8.285.552,87 kuna, a plaće se financiraju iz europskih izvora, županijskog i državnog proračuna. U školama kojima je osnivač Zadarska županija ove godine rade ukupno 144 pomoćnika u nastavi.

„Zadarska županija aktivno vodi brigu od samih početaka provođenja projekta u školama te smo i prije nego što je osnovana Udruga pomoćnika u nastavi grada Zadra i Zadarske županije poticali pomoćnike u nastavi na aktivnosti kojim također ostvaruju i druga materijalna prava koje imaju zaposlenici u školama kao što su zdravstveni pregledi, prijevoz, božićnica, dar za djecu i regres“, istaknuo je pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić.

Uz to, Županija je potaknula Udrugu za Down sindrom Zadarske županije i Udrugu pomoćnika u nastavi Grada Zadra i Zadarske županije da se prijave na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za ovu školsku godinu. Udruge su dobile sredstva ukupno u visini od 1.124.417,75 kuna za 20 pomoćnika u nastavi.

Za rad ovih dviju udruga u županijskom je proračunu planirano dodatnih 150.000,00 kuna za povećanje i njihovih plaća.

Od značajnijih aktivnosti u 2023. godini, očekuje se dovršetak radova na izgradnji automehatroničarske radionice Strukovne škole Vice Vlatkovića koja je financirana iz EU fondova, kao i izgradnja nove Medicinske škole u Zadru.

Nastavit će se financirati cjelokupni troškovi školovanja za deficitarna zanimanja, a pripremljena je i projektna dokumentacija za školske objekte koji bi se trebali financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Trenutno je sedam važećih građevinskih dozvola, od čega ih je pet za izgradnju ili dogradnju školskih objekata te dvije za izgradnju sportskih dvorana za škole kojima je osnivač Zadarska županija. U županijskom proračunu predviđena su i dodatna ulaganja na građevinskim objektima osnovnih i srednjih škola.

Pročitano 382 puta

Zadnje objave

siječnja 30, 2023

PROMO VIDEO PROJEKTA CUHaCHA

siječnja 23, 2023

Objava rezultata istraživanja: „Profil, ponašanje i zadovoljstvo turista, korisnika niskotarifnih zračnih prijevoznika u Zadarskoj županiji u 2022. godini“

Dana 20. siječnja 2023. godine u 10,00 sati u Velikoj vijećnici Zadarske županije…
siječnja 02, 2023

Župan Longin i načelnik Dražina posjetili graničnu policiju

Župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković Vice posjetili su Postaju granične policije…
siječnja 01, 2023

Županov novogodišnji posjet rodilištu - djevojčica prva beba rođena u 2023. godini 

Župan Božidar Longin sa suradnicima tradicionalno je prvoga dana nove godine posjetio…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA