Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadarska županija i u idućoj godini uredit će deset dječjih igrališta

Posted On Srijeda, 09 studenoga 2022 16:01

Zadarska županija i u idućoj će godini sufinancirati uređenje i opremanje dječjih igrališta. Za ovu je aktivnost u proračunu za 2023. godinu predviđen iznos od 113.000 eura za opremanje najmanje deset dječjih igrališta.

„Svjesni važnosti stvaranja preduvjeta za ostanak mladih obitelji na našem području smatramo kako će ova aktivnost dodatno doprinijeti podizanju kvalitete života u svim dijelovima naše županije, a najmlađi sugrađani će dobiti siguran prostor za igru“, istaknuo je v.d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Realizacijom ovog programa uredit će se dječja igrališta i osigurati kvalitetan prostor za druženje djece i odraslih. Podsjetimo, ove je godine Zadarska županija sa 700 tisuća kuna sufinancirala uređenje 11 dječjih igrališta na području cijele županije.

Zadarska županija u idućoj godini kreće i s Programom subvencije kamate na stambene kredite. Cilj je ovog programa pomoći višečlanim obiteljima koje nemaju riješeno stambeno pitanje, ali i osobama deficitarnih zanimanja (liječnici i druge profesije koje su potrebne za normalno funkcioniranje županijskih ustanova).

Ovim Programom za koji su osigurana sredstva u proračunu za 2023. godinu želi se privući ili zadržati stručnjake i mlade, školovane ljude i pružiti im šansu da riješe stambeno pitanje. Ovim obiteljima Zadarska županija će pri kupnji stana ili kuće financijski pomoći otplaćivati rate kredita tako što će prvih pet godina plaćati najmanje 50 posto kamate  njihovog kredita.

Pročitano 645 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA