Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadar domaćin skupa o urbanom šumarstvu

Posted On Četvrtak, 27 listopada 2022 11:26

U Zadru se 27. i 28. listopada održava 4. hrvatski stručni skup o urbanom šumarstvu "URBANE ŠUME – ZELENA PLUĆA GRADA -Rekreativna i zdravstvena funkcija urbanih šuma i gradskog zelenila".
Skup u Koncertnoj dvorani Kneževe palače okuplja preko stotinu stručnjaka s područja šumarstva, a prije samog otvorenja, zamjenik župana Šime Vicković gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić posadili su u parku Jarula stablo japanske trešnje kao posdjetnik na ovaj skup i doprinos urbanim šumskim površinama u Zadru.
Stručni skup organiziraju Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske šume, Grad Zadar i Hrvatsko šumarsko društvo - Sekcija za urbano šumarstvo uz suorganizatore Zadarsku županiju, poduzeće Nasadi d.o.o. Zadar, JU Natura Jadera, Hrvatsku komoru inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatski šumarski institut iz Jastrebarskog i Akademiju šumarskih znanosti. Tradicionalno se očekuju stručnjaci iz tvrtki, institucija i ustanova iz područja urbanoga šumarstva i srodnih djelatnosti koji će kroz predavanja i raspravu govoriti o značaju urbanih šuma kao zelenih pluća gradova, kao i nezamjenjivoj rekreativnoj i zdravstvenoj funkciji urbanih šuma i ostalog urbanog drvenastog zelenila, osobito u svjetlu sve naglašenijih klimatskih promjena.

Organizatori očekuju kako će tema ovogodišnjeg skupa „Urbane šume: zelena pluća grada – Rekreativna i zdravstvena funkcija urbanih šuma i gradskog zelenila“ doprinijeti boljem razumijevanju važnosti urbanog drvenastog zelenila te posljedično i pojačanoj brizi o njemu.

 

Pročitano 814 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA