Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Konferencija o nautičkom turizmu: Zadarska županija najveća je i najatraktivnija nautička destinacija na Jadranu

Posted On Srijeda, 28 rujna 2022 08:24

Kako pomiriti rast turizma s očuvanjem okoliša - jedno je od ključnih pitanja o kojima se raspravljalo na konferenciji »Razvoj elitnog nautičkog turizma u Zadarskoj županiji«, koja je u Kneževoj palači okupila predstavnike struke, Vlade RH, Zadarske županije i Grada Zadra te turističkih zajednica.

Konferenciju je organizirao Zadarski list, a sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver, župan Božidar Longin, gradonačelnik Zadra Branko Dukić, direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija, direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić i Kristijan Pavić, predsjednik uprave ACI d.o.o.

Ono o čemu su se svi govornici složili jest da je Zadarska županija najveća i najatraktivnija nautička destinacija na Jadranu.

Župan Longin u svojem je obraćanju naveo nekoliko marina koje će se uskoro graditi na području Zadarske županije te naglasio da je iznimno važno da sve buduće marine imaju kvalitetnu viziju svog poslovanja, vode brigu o održivom razvoju i ekosustavu te da kvalitetom ponude prate postojeće, od kojih su mnoge poput Olive Island Marine u Sutomišćici i Marine Kornati u Biogradu, ovjenčane brojnim nagradama struke.

„Mislim da je iz svega rečenog jasan naš odnos prema nautičkom turizmu. Smatramo ga poželjnim i ulažemo u podizanje kvalitete jer je upravo to ono što našem turizmu općenito treba. Za sve navedeno, ključan je resurs – more, kojeg trebamo poštovati i zaštititi. Često ističem da smo to more dobili u naslijeđe od svojih djedova i moramo ga očuvati za generacije koje dolaze. Zato je iznimno važno pronaći pravu ravnotežu između očuvanja mora i gospodarskog korištenja. To je veliki izazov za sve nas“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročitano 199 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA