Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Veleposlanik Mađarske u Zadarskoj županiji: Hrvatska je među najpopularnijim destinacijama za naše turiste

Posted On Četvrtak, 22 rujna 2022 12:29

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je NJ.E. Dr. Csabe Demcsáka, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj, u pratnji zamjenice veleposlanika Zsófie Gyöngyös i Ádáma Nováka, atašea za europske poslove.

U Domu županije primio ih je župan Božidar Longin, u čijoj su pratnji bili Denis Ikić, predsjednik HGK - Županijske komore Zadar te županijski pročelnici Katarina Miletić, Ante Sjauš i Ivan Šimunić.

Veleposlanika Mađarske župan je izvijestio o gospodarskim, prirodnim, kulturnim i povijesnim podacima Zadarske županije te o razvojnim mogućnostima u sektorima energetike, turizma, marikulture i gospodarstva, s naglaskom na poticanje intenzivnijih aktivnosti u već uspostavljenoj međunarodnoj suradnji s partnerskom Baranjskom županijom iz Mađarske.

Župan je naveo i turističke pokazatelje o broju mađarskih turista koji su tijekom prošle godine ostvarili oko 500 tisuća noćenja, a brojke su u konstantnom porastu.

NJ.E. Demcsáka je zahvalio na korisnim podacima o Zadarskoj županiji  te istaknuo  želju da već uspostavljene dobre odnose s RH dodatno proširi i potakne sveučilišnu suradnju i otvori nove mogućnosti ulaganja i za mađarske poduzetnike na ovom, za njih izrazito atraktivnom području.

Otkako je Hrvatska pristupila jedinstvenom Europskom gospodarskom prostoru 2013. godine, postignut je stalni porast bilateralnih aktivnosti i suradnje te je istaknuo da Mađarska snažno podupire ulazak Republike Hrvatske u Schengenski granični režim. Obrambena i sigurnosna suradnja također su važni elementi mađarsko-hrvatskih odnosa, uz kulturnu razmjenu koja je također vrlo važan aspekt naše suradnje, kao i turizam jer se Hrvatska svake godine nalazi među najpopularnijim destinacijama za Mađare, zaključio je mađarski veleposlanik.

Pročitano 234 puta

Zadnje objave

studenoga 23, 2022

NAJAVA 10. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

10. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. studenog…
studenoga 22, 2022

Predstavljanje projekata iz Programa INTERREG V-A Italija - Hrvatska 2014. -2020. u Ferrari (Italija) na SEALOGY-u

Projekti ARGOS - ShARed GOvernance of Sustainable fisheries and aquaculture activities as…
studenoga 17, 2022

TRADICIONALNA JELA ZADARSKE ŽUPANIJE, ODRŽANE RADIONICE PROJEKTA CUHaCHA

U Zadru je 12. studenog 2022. godine u okviru projekta „EnhanCing Sustainable ToUrism…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA