Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Obilježen Dan Općine Zemunik

Posted On Petak, 19 kolovoza 2022 15:31

U Zemuniku je danas svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen Dan Općine Zemunik i blagdan Kraljice mira. Među uzvanicima nazočni su bili državni tajnici Šime Erlić, Šime Mršić i Josip Bilaver, saborski zastupnici Rade Šimičević i Nikolina Baradić, župan Božidar Longin sa zamjenikom Šimom Vickovićem, bivši ministar i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, predstavnici vojske, policije te brojnih ustanova.

Načelnik općine Ivica Šarić rekao je kako vodstvo ove jedinice lokalne samouprave prvenstveno osluškuje ljude ovoga kraja i njihove potrebe, da je broj stanovnika u odnosu na popis prije 10 godina porastao za 5 posto te da se sve više naseljavaju mlade obitelji. Naveo je kako su u tijeku radovi na izgradnji dvorane koja bi iduće godine trebala biti dovršena, da je izgrađen nogostup u Smokoviću u duljini od 3 kilometara te da je to mjesto veliki potencijal za razvoj općine Zemunik.

Župan Božidar Longin rekao je  da se turizam s obale polako, ali sigurno, uvlači i u naše zaleđe.

„Sve više je luksuznih kuća s bazenima ovdje u ruralnim dijelovima naše županije koje unajmljuju gosti koji žele miran odmor.  Na nama je da ulažemo što više u onaj dio ponude koji se odnosi na gastronomiju. Zadarska županija mora se brendirati kao eno-gastro destinacija jer sve preduvjete za to imamo.“, rekao je župan Longin  dodajući da su se na području ove općine i tijekom pandemije odvijale  mnoge aktivnosti, a Županija je nastojala podržati sve ono što je mogla, s ciljem održivog razvoja ovoga područja te kvalitetnijeg života ovdašnjih stanovnika.

U Općini Zemunik posebno značajna ulaganja ostvarena su u cestovnoj infrastrukturi, a ti su projekti odličan primjer kvalitetne sinergije općine, županije i države.

„Jedan od značajnijih projekata Zadarske županije je Poljoprivredno-edukacijski centar za kojeg se nadamo da ćemo  započeti s izgradnjom do kraja ove godine.“, istaknuo je župan Longin te dodao kako  je Županija uključena u projekt nadogradnje osnovne škole za što smo dobili i pola milijuna kuna potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. „U ovoj godini za građevinsko-obrtničke radove na OŠ Zemunik Zadarska županija osigurala je više od 850 tisuća kuna te 250.000 kuna za projektnu dokumentaciju.“- dodao je župan.

Državni tajnik Šime Erlić rekao je kako je općina Zemunik jedna od općina koja je najviše napravila iza Domovinskog rata jer je uz dobro vodstvo imala dobru suradnju sa županijom i Vladom. Istaknuo je kako je komunalna infrastruktura podignuta na izrazito visoku razinu te da je ovo općina u kojoj postoji najveći interes mladih za život na ovim prostorima.

„Mjesto čine ljudi i samo oni mogu razvijati mjesto, vjerujemo da će ono i dalje rasti  i razvijati se kao i do sada“- rekao je saborski zastupnik Rade Šimičević.

Godišnje nagrade Općine Zemunik dobili su MNK 8 mladih, Bočarski klub Bulin, NŠK Zemunik i posebno Državne prvakinje u Futsalu, učenice 6. razreda OŠ Zemunik.

Pročitano 1403 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA