Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

U Znanstvenoj knjižnici otvorena izložba Oluja '95.

Posted On Utorak, 02 kolovoza 2022 16:34
U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95 U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95

U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95, čime je i službeno započeo program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na području Zadarske županije.

Prigodom 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja bit će izložen izbor fotografija i arhivske građe iz fonda Znanstvene knjižnice, uz sudjelovanje 112. brigade HV-a i 7. domobranske pukovnije Zadar. Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza, radnim danom od 10 do 12 sati.

Ovom prigodom obratili su se ratni zapovjednici 7. domobranske pukovnije i 112. brigade, prisjećajući se važnosti ratnih operacija koje su prethodile Oluji. 

Uz nazočnost članova udruga ratnih postrojbi i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnika Grada Zadra, v.d. ravnateljice Znanstvene knjižnice Marijane Senkić – Klapan i županijskog pročelnika za hrvatske branitelje Josipa Vidova, izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić. Podsjetio je kako su upravo sloboda i bezbrižna budućnost mladih generacija osigurane nesebičnom i predanom  borbom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Važno je stalno podsjećati mlade generacije da sportska odličja vrhunskih sportaša, postignuti uspjesi i sloboda koju imamo su ostvareni upravo zahvaljujući generacijama hrvatskih branitelja koje vidimo na izloženim slikama. Sjetimo ih se razgledajući fotografije tog vremena i još jednom im zahvalimo na slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj“, naglasio je pročelnik Šimunić i pozvao sve nazočne na razgledanje ove zanimljive izložbe.

Pročitano 708 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA