Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Znanstvenoj knjižnici otvorena izložba Oluja '95.

Posted On Utorak, 02 kolovoza 2022 16:34
U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95 U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95

U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95, čime je i službeno započeo program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na području Zadarske županije.

Prigodom 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja bit će izložen izbor fotografija i arhivske građe iz fonda Znanstvene knjižnice, uz sudjelovanje 112. brigade HV-a i 7. domobranske pukovnije Zadar. Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza, radnim danom od 10 do 12 sati.

Ovom prigodom obratili su se ratni zapovjednici 7. domobranske pukovnije i 112. brigade, prisjećajući se važnosti ratnih operacija koje su prethodile Oluji. 

Uz nazočnost članova udruga ratnih postrojbi i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnika Grada Zadra, v.d. ravnateljice Znanstvene knjižnice Marijane Senkić – Klapan i županijskog pročelnika za hrvatske branitelje Josipa Vidova, izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić. Podsjetio je kako su upravo sloboda i bezbrižna budućnost mladih generacija osigurane nesebičnom i predanom  borbom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Važno je stalno podsjećati mlade generacije da sportska odličja vrhunskih sportaša, postignuti uspjesi i sloboda koju imamo su ostvareni upravo zahvaljujući generacijama hrvatskih branitelja koje vidimo na izloženim slikama. Sjetimo ih se razgledajući fotografije tog vremena i još jednom im zahvalimo na slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj“, naglasio je pročelnik Šimunić i pozvao sve nazočne na razgledanje ove zanimljive izložbe.

Pročitano 176 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA