Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Obilježen Dan Općine Pakoštane

Posted On Ponedjeljak, 01 kolovoza 2022 09:05

Nakon polaganja vijenaca u čast poginulih hrvatskih branitelja na spomen obilježju u Miranjama Donjim te mjesnim grobljima u Pakoštanima, Dragama, Vrani i Vrgadi, kod svetišta sv. Nediljice u Vrani održala se svečana sjednica Općinskog vijeća.
U ime Zadarske županije i župana Božidara Longina na svečanoj sjednici nazočne je pozdravio zamjenik župana Šime Vicković. Pozdravljajući domaćina načelnika Milivoja Kurtova, državne tajnike Šime Erlića i Šimu Mršića, predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje, te ostale uzvanike, zamjenik župana Vicković je naglasio da je razvoj Općine Pakoštane značajan i vidljiv unatoč proteklih dviju godina pandemije koja je rezultirala drugdje usporenim gospodarskim rastom.
Pri tom je istaknuo važnu ulogu Zadarske županije vezano za skrb o djelatnostima školstva, zdravstva i socijalne pomoći koju je nastavila provoditi u suradnji sa svojim ustanovama i uložila značajna sredstva potičući daljnji razvoj Pakoštana. Tako su Županijska uprava za ceste i Županijska lučka uprava u sklopu svojih nadležnosti ulagali i u cestovnu infrastrukturu i izgradnju luke u Dragama.
„Ispred nas je perspektiva novog sedmogodišnjeg financijskog ciklusa EU u kojem će nam biti dostupno 25 milijardi eura. Vidljivo je da se Općina Pakoštane kvalitetno priprema za provedbu svojih vizija razvoja i iskorištavanje ovih sredstava na svom području. Jedino što još mogu s ovog mjesta je čestitati i zahvaliti svim nagrađenima za njihov doprinos društvenom životu Pakoštana te poručiti načelniku Kurtovu: Sretno i nastavite dalje istim tempom!“ – rekao je zamjenik župana Vicković.

Godišnja javna priznanja Općine Pakoštane ove godine dodijeljena su:
• Marinu Mlinariću učeniku 7. razreda Osnovne škole Pakoštane, koji je sudjelovao na natjecanjima iz hrvatskog jezika i fizike, a iz matematike i geografije osvojio 2. mjesto na županijskom natjecanju dok je iz kemije prvo mjesto na županijskom natjecanju. Osim navedenog Marin je i prethodnih godina ostvarivao izvrsne rezultate na državnim natjecanjima iz matematike i geografije.
• Gabrijeli Butigan učenici 8. razreda Osnovne škole Pakoštane, koja je sudjelovala na natjecanju Lidrano u kategoriji dramsko stvaralaštvo, te na natjecanju Kaufland-škola voća i povrća na kojem je sa svojom natjecateljskom grupom osvojila besplatno voće i povrće za sve učenike škole za jedan dan u tjednu za cijelu školsku godinu. Proglašena je i učenicom generacije.
• Snježani Krpeta koja je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla je zvanje magistre te radila 24 godine u KBC-u Split na Odjelu dječje onkologije, potom četiri godine u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu. Glavna je sestra Klinike za kožne i spolne bolesti s referentnim centrom za melanom te koordinator za organizaciju COVID službe. Savjetnica je ministra zdravstva za djelatnost sestrinstva. Gospođa Snježana ima i status Hrvatskog branitelja – dragovoljca Domovinskog rata. Svojim nesebičnim angažmanom pomogla je i olakšala liječenje mnogim pacijentima sa prostora Općine Pakoštane u trenucima kad im je pomoć bila najpotrebitija.
Dan općine obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo poznati hrvatski branitelj Miro Barešić iz Draga te njegovi suborci Zdeslav Turić, Frane Bokanović i Mile Pandžić. U večernjim satima odigrat će se finale, završnica turnira "Hrvatski vitez Miro Barešić" u Dragama uz vatromet i slavlje i zabavni program u na rivi Pakoštanima.

 

Pročitano 1364 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA