Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Pakoštane

Posted On Ponedjeljak, 01 kolovoza 2022 09:05

Nakon polaganja vijenaca u čast poginulih hrvatskih branitelja na spomen obilježju u Miranjama Donjim te mjesnim grobljima u Pakoštanima, Dragama, Vrani i Vrgadi, kod svetišta sv. Nediljice u Vrani održala se svečana sjednica Općinskog vijeća.
U ime Zadarske županije i župana Božidara Longina na svečanoj sjednici nazočne je pozdravio zamjenik župana Šime Vicković. Pozdravljajući domaćina načelnika Milivoja Kurtova, državne tajnike Šime Erlića i Šimu Mršića, predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje, te ostale uzvanike, zamjenik župana Vicković je naglasio da je razvoj Općine Pakoštane značajan i vidljiv unatoč proteklih dviju godina pandemije koja je rezultirala drugdje usporenim gospodarskim rastom.
Pri tom je istaknuo važnu ulogu Zadarske županije vezano za skrb o djelatnostima školstva, zdravstva i socijalne pomoći koju je nastavila provoditi u suradnji sa svojim ustanovama i uložila značajna sredstva potičući daljnji razvoj Pakoštana. Tako su Županijska uprava za ceste i Županijska lučka uprava u sklopu svojih nadležnosti ulagali i u cestovnu infrastrukturu i izgradnju luke u Dragama.
„Ispred nas je perspektiva novog sedmogodišnjeg financijskog ciklusa EU u kojem će nam biti dostupno 25 milijardi eura. Vidljivo je da se Općina Pakoštane kvalitetno priprema za provedbu svojih vizija razvoja i iskorištavanje ovih sredstava na svom području. Jedino što još mogu s ovog mjesta je čestitati i zahvaliti svim nagrađenima za njihov doprinos društvenom životu Pakoštana te poručiti načelniku Kurtovu: Sretno i nastavite dalje istim tempom!“ – rekao je zamjenik župana Vicković.

Godišnja javna priznanja Općine Pakoštane ove godine dodijeljena su:
• Marinu Mlinariću učeniku 7. razreda Osnovne škole Pakoštane, koji je sudjelovao na natjecanjima iz hrvatskog jezika i fizike, a iz matematike i geografije osvojio 2. mjesto na županijskom natjecanju dok je iz kemije prvo mjesto na županijskom natjecanju. Osim navedenog Marin je i prethodnih godina ostvarivao izvrsne rezultate na državnim natjecanjima iz matematike i geografije.
• Gabrijeli Butigan učenici 8. razreda Osnovne škole Pakoštane, koja je sudjelovala na natjecanju Lidrano u kategoriji dramsko stvaralaštvo, te na natjecanju Kaufland-škola voća i povrća na kojem je sa svojom natjecateljskom grupom osvojila besplatno voće i povrće za sve učenike škole za jedan dan u tjednu za cijelu školsku godinu. Proglašena je i učenicom generacije.
• Snježani Krpeta koja je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu stekla je zvanje magistre te radila 24 godine u KBC-u Split na Odjelu dječje onkologije, potom četiri godine u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu. Glavna je sestra Klinike za kožne i spolne bolesti s referentnim centrom za melanom te koordinator za organizaciju COVID službe. Savjetnica je ministra zdravstva za djelatnost sestrinstva. Gospođa Snježana ima i status Hrvatskog branitelja – dragovoljca Domovinskog rata. Svojim nesebičnim angažmanom pomogla je i olakšala liječenje mnogim pacijentima sa prostora Općine Pakoštane u trenucima kad im je pomoć bila najpotrebitija.
Dan općine obilježava se u sjećanje na akciju hrvatske vojske u Miranjama u kojoj je 31. srpnja 1991. poginuo poznati hrvatski branitelj Miro Barešić iz Draga te njegovi suborci Zdeslav Turić, Frane Bokanović i Mile Pandžić. U večernjim satima odigrat će se finale, završnica turnira "Hrvatski vitez Miro Barešić" u Dragama uz vatromet i slavlje i zabavni program u na rivi Pakoštanima.

 

Pročitano 244 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA