Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ustanovi INOVAcija dodijeljeno 1,5 milijuna kuna iz Norveškog fonda

Posted On Srijeda, 01 lipnja 2022 08:16

Na svečanom potpisivanju ugovora, održanom dana 27.5.2022. u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, potpisan je Ugovor kojim je županijskoj Ustanovi INOVAcija dodijeljeno 1.502.569 kuna.

Ugovor su potpisale ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije, Nataša Tramišak i ravnateljica Ustanove Inovacija Katarina Colić.

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija nositelj je na projektu „Učinkovito aktivno PODUčavanje i učenje o PODUzetništvu u gospodarski nerazvijenim i ruralnim PODručjima – PODUZMI” za koji je dobivena odluka o financiranju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 22.ožujka 2022. u okviru programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ koji čini dio financijskih mehanizama EGP-a i Kraljevine Norveške.

Projekt PODUZMI ima za cilj razraditi model podučavanja baziran na podizanju kreativnosti i poduzetničkog razmišljanja u kontekstu ruralne zajednice i u cilju održivog korištenja lokalnih resursa u poduzetničke svrhe. Ruralna područja (općina Gračac) imaju veće izazove od gradskih centara u vezi s obrazovnim razvojem zbog socioekonomskih i institucionalnih struktura. Projekt će potaknuti kreativnost, svijest o poduzetništvu i dugoročno stvoriti održiva radna mjesta u ruralnim sredinama povećavajući poduzetnički potencijal deprivirane lokalne zajednice. Partneri na projektu su: O.Š. Nikole Tesle Gračac, Sveučilište u Zadru te norveški partner Vinco Innovation AS. Ukupna vrijednost projekta je 1.502.569 kn od čega je iznos bespovratnih sredstava koji se dodjeljuje iz donatorskih sredstava 85% dok se 15% dodjeljuje iz državnog proračuna.

Provedba projekta počinje 1.lipnja 2022. i trajat će 18 mjeseci, odnosno do 30. studenog 2023. Kroz projekte aktivnosti izradit će se inovativan i održiv modela podučavanja u poduzetništvu namijenjenog učiteljima osnovnih škola specifično za gospodarski deprivirana i ruralna područja te implementacija istog kroz pilot program u OŠ Nikole Tesle u Gračacu. Za ovu svrhu, preuredit će se i opremit dio prostora u okviru knjižnice OŠ Nikole Tesle neophodnom te nužnom opremom za provedbu stručnog usavršavanja i nastavak implementiranja programa.

U sklopu projekta organizirat će se također i Creativity Camp u Centru za kreativne industrije u trajanju od dva dana gdje će se odvijat edukacije, radionice i interakcija ciljnih skupina.

Pročitano 183 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2022

NAJAVA 7. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

7. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 29. lipnja (srijeda)…
lipnja 21, 2022

Eno-gastro županija: Vinari, maslinari i sirari osvojili niz međunarodnih priznanja

Župan Božidar Longin priredio je u dvorištu Doma Zadarske županije primanje za vinare,…
Priznanja Općine Pašman ove godine su zaslužili Nikola Krajnović, Ivana Tadija, Ines Škrokov i Vice Bobić
lipnja 14, 2022

Dan Općine Pašman: Ćosić posebno ponosan na porast broja stanovnika

U Pašmanu je održana Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana općine i blagdana…
Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara boravio je proteklih dana u Zadarskoj županiji
lipnja 13, 2022

Hrvatski zbor sportskih novinara u posjetu Zadarskoj županiji

Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara prevođen predsjednikom Jurom Ozmecom i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA