Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Smotra folklora Zadarske županije

Posted On Petak, 27 svibnja 2022 11:40

U organizaciji Narodnog muzeja Zadar, nakon dvije godine pauze,  održana je prva večer  Smotre folklora Zadarske županije.

Smotru prati stručno povjerenstvo u sastavu: za glazbeno plesni izričaj: dr.sc. Ivo Brkić, etnomuzikolog i etnokoreolog iz Zadra i dr.sc. Katica Burić Ćenan, muzikologinja s Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru te za nošnju dr.sc. Jasenka Lulić Štorić, etnologinja iz Zadra. Na prvoj večeri naspupila  su  kulturno umjetnička društva iz dinarskog i jadranskog dijela Zadarske županije, : KUD Bokolje iz Dobropoljane,dječja  i odrasla skupina KUD-a Luzarica iz Pridrage, KUD Sloga iz Sali, KUD Sv.Luka iz Škabrnje, KUD Sv.Ante iz Draga, KUU Fortuna iz Ražanca I KUD Zadarski tanac iz Zadra. Posebni gosti I iznenađenje večeri bili su pjevačka skupina LADA iz Poljske koji su pohađali radionicu vokalnog tradicijskog folklora u Žegaru, Kistanjama I Kuli Janković. Oni su predvođeni bračnim parom etnologinjom Zosjom I arheologom Kasperom izveli nekoliko tradicijskih pjesama, ojkanja. Zanimljivo je istaknuti da je riječ o mladim ljudima iz Poljske od kojih rijetko tko govori Hrvatski.

Večeras će na  Smotri folklora nastupiti još 10-ak KUD-ova sa područja Zadarske županije, ali  i KUD DRIMKOL iz Vevčana, Sjeverna Makedonija. KUD-ovi se u vremenu od 18 do 18:30 sati okupljaju kod Gospe od zdravlja odakle u 18:30 kreće povorka do Trga Petra Zoranića gdje u 19 sati počinje program.

Pokrovitelji su: Ministarstvo kulture, Zadarska županija, Turistička zajednica grada Zadra i Hrvatsko društvo skladatelja.

Pročitano 1825 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA