Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kanadski veleposlanik u nastupnom posjetu Zadru i Zadarskoj županiji

Posted On Četvrtak, 05 svibnja 2022 10:05

Kanadski veleposlanik, Nj.E. Alan Bowman, u sklopu svog nastupnog  posjeta Gradu Zadru I Zadarskoj županiji  održao je zajednički sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem i zamjenikom župana Šimom Vickovićem.

Veleposlaniku Bowmanu ovo nije prvi posjet Zadru, ali je prvi službeni posjet i prilika za upoznavanje i razgovor o aktualnim temama od zajedničkog interesa.

Na sastanku je bilo riječi o  temama vezanim za razvoj i napredak gospodarstva i eventualna ulaganja u Zadar i Zadarsku županiju.

Veleposlanik Bowman je izrazio želju da sazna što više o pitanjima vezanim za razvoj i napredak gospodarstva i eventualna ulaganja u Zadar i Zadarsku županiju, o čemu bi dalje mogao izvijestiti zainteresirane poduzetnike s kanadske strane. Istaknuo je važnost širenja informacija o Sporazumu CETA  čije prednosti u Hrvatskoj još nisu dovoljno prepoznate i iskorištene, a uvjeren je da mogu znatno doprinijeti povećanju gospodarske i robne razmjene između dviju zemalja.  Vjeruje da bi  Kanada i Hrvatska također mogle bolje poslovati i u području IT industrije, a dobri posrednici mogu biti i uspješni poslovni ljudi iz Kanade hrvatskih korijena.

Domaćini su upoznali  Nj. E. Alan Bowmana s osnovnim pravcima gospodarskog razvoja te, uz daljnji razvoj turizma, spomenuli mogućnosti ulaganja u poslovnu zonu Crno i tzv. zelene energije i dr.

Veleposlanik Bowman je iznio i kanadski odlučni stav o podršci i pomoći Ukrajini i njenom narodu i prihvatu izbjeglica bez ikakvih ograničenja, izrazio poštovanje Hrvatskoj koja je pokazala izuzetno razumijevanje i potporu te ponudio pomoć Zadru i Zadarskoj županiji u rješavanju eventualnih problema kod zbrinjavanja izbjeglica iz ratnih područja od strane iskusnih suradnika i stručnih osoba iz Kanade. 

Pročitano 92 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA