Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan sv. Florijana

Posted On Srijeda, 04 svibnja 2022 15:12

Javna vatrogasna postrojba Zadar proslavila je  Dan zaštitnika vatrogasaca svetog Florijana, koji je ujedno i Međunarodni dan vatrogasaca. Svečanosti su bili nazočni  zamjenik župana Zadarske županije Šime Vicković, gradonačelnik Branko Dukić, zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša, zapovjednik vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić i mnogi drugi.

„Ako se ičim Grad Zadar može podičiti, to ste onda vi. Odlučni, profesionalni, jaki, djelotvorni, a to se pokazalo i u zadnjoj intervenciji na samom Poluotoku u najzahtjevnijim uvjetima, što sam osobno gledao. Od srca vam zahvaljujem na vašoj požrtvovnosti i neka vas sv. Florijan čuva u vašem daljnjem radu“, rekao je gradonačelnik Dukić. Zapovjednik Željko Šoša u svom je govoru rekao kako se ponosi svojom moderno opremljenom vatrogasnom postrojbom i istaknuo kako su spremni za novu protupožarnu sezonu.

„Svaka profesija ima svoje prednosti i mane, no posao koji vi obavljate bez sumnje je jedan od najtežih i po život najopasnijih. S obzirom na podneblje u kojem živimo, na klimu koja uključuje duga sušna razdoblja, ono doba godine kada svi mi ostali odahnemo i uživamo na godišnjim odmorima, vama je najteži dio godine. Klimatske promjene utječu na velike kontraste u kojima s jedne strane imamo veliko razdoblje suša, a onda, pak, razdoblje s velikim količinama oborinama. Sjećamo se one strašne poplave 2017. koja je nanijela veliku materijalnu našem području. Sve to odradili ste upravo vi. U borbi i s vatrom i vodom. Hvala vam na tome.“, istaknuo je u povodu današnjeg dana vatrogasaca zamjenik župana Šime Vicković.

Nakon pozdravnih govora, uslijedilo je uručenje zahvalnica i medalja Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) i JVP Grada Petrinje za nesebičnu pomoć stradalima u potresom pogođenom području te zahvalnice JVP Grada Petrinje i Vatrogasne zajednice Grada Petrinje za poseban doprinos i pomoć VZG Petrinje, JVP Petrinje i Gradu Petrinji u sanaciji posljedica od potresa. Zahvalnice su primili JVP Zadar i njeni profesionalni vatrogasci: Stipe Bralić, Martino Čulina, Ivan Ivković, Toni Juravić, Frane Kovačević, Dino Lilić, Frane Miočić, Marin Pavić, Josip Pedić, Ivan Pestić, Marin Rados, Karlo Rogić, Roko Sikirić, Gojko Stanić, Mateo Stanić.

Nagrade i priznanja za doprinos i potporu vatrogastvu dodijeljene su Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, bivšem gradonačelniku i počasnom članu DVD-a Zadar Božidaru Kalmeti, gradskom pročelniku za financije Ivanu Mijoloviću, Agenciji za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i 855. protupožarnoj eskadrili Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Poseban dar zadarskim vatrogascima uručila su djeca dječjeg vrtića Jordanovac, koja su nakon svečanosti uživali u četiri pokazne vatrogasne vježbe.

Pročitano 1995 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA