Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Vikend u znaku sportskih aktivnosti u programu Županijskih dana

Posted On Ponedjeljak, 11 travnja 2022 09:24

Akcijom pješačenja „1000 koraka kroz 1000 ulica“, ekološkom akcijom „Daj ruku za čistu Puntu Bajlo“ i županijskim natjecanjem u mažoret plesu „Prvi i viši korak“ zapčeli su ovogodišnji Županijski dani.

Sa Branimirove obale u Zadru više od stotinu sudionika pješačilo je do Punte Bajlo u tradicionalnoj akciji „1000 koraka kroz 1000 ulica“ koja je održava u organizaciji DŠR „Relax“ i Županijskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.

„I danas i svaki dan, živimo ljubav prema pokretu i pozivamo sve od 7 do 91 da se dignu iz sjedećeg položaja i pridruže nam se“, rekla je Katja Pijaca, predsjednica Društva športske rekreacije Relax.

Na Punti Bajlo održana je velika ekološka akcija „Daj ruku za čistu Puntu Bajlo!"  u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja, Aerokluba „Zadar“, Gradskog društva Crvenog križa Zadar i Čistoće d.o.o. Zadar.

 „Vrijeme nas je na kraju poslužilo i bilo je strahovito puno ljudi. Pridružili su nam se i izviđači, kao i Relaksice. Nastao je tako velik interes za mjerenje tlaka i razine šećera u krvi, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zadar. Djecu je najatraktivniji bio simulator letenja Aerokluba „Zadar" za kojeg su čekali u redu. Svi štandovi su bili dobro posjećeni, rekao  je predsjednik Ronilačkog kluba Sv. Roko Đani Iglić  nabrajajući aktivnosti koje su brojne udruge tehničke kulture pripremila za otvaranje "Županijskih dana".

Bilo je tu za svakoga ponešto. Zajednica tehničke kulture Zadarske županije održala je uskršnju modelarsku radionicu, arheolozi su pokazali puževe, ali i keramiku, Društvo informatičara Zadar 3D olovku, Astronomska udruga Zadar približila je tu znanost najmlađima, CB radioklub „Donat" uspostavio radijsku vezu, Radioklub „Zadar" prikazao komunikacijske tehnike, dok su Udruga tehničke kulture Faust Vrančić iz Obrovca i Astronomsko-astronautičko društvo „Zadar" ispalili rakete.

Cilj je, ističe Iglić, u ovo digitalno doba kada su djeca previše na ekranima, pokazati im što mogu stvoriti svojim rukama i približiti im majstorska zanimanja, a istovremeno im usaditi ekološku svijest. Naime, ispod štandova održavala se akcija čišćenja podmorja u sklopu koje su ronioci do pola napunili dva kontejnera koja im je ustupila Čistoća.

„Iz mora smo izvadili gume, boce, raznu plastiku, željezne konstrukcije, akumulatore, čak i vespa u dijelovima... Nema što ljudi ne bacaju u more. No od količine prikupljenog otpada bitnija nam je poruka. Naime, odmah nakon akcije vidjeli smo djecu kako roditeljima prigovaraju zbog bačenog opuška i to je ta svijest koju smo u njima htjeli probuditi“, poručio je predsjednik Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja.

U organizaciji Udruge Zadarske mažoretkinje na Višnjiku je održano Županijsko prvenstvo mažoretkinja u mažoret plesu.

Na natjecanju je nastupilo 120 mažoretkinja od 4 do 25 godina koje su se natjecale u kategorijama prvi i viši korak. Uspješnost njihovih izvedbi ocjenjivali su suci Hrvatskog mažoret saveza uz bodrenje roditelja iz publike i kolegica mažoretkinja.

Županijsko prvenstvo okupilo je mažoretkinje iz Zadra, Biograda, Pakoštana i Posedarja te s otoka Ugljana, Pašmana i Vira. Organizatorica i predsjednica Udruge Zadarske mažoretkinje Željka Vitlov ovom je prigodom potvrdila datum održavanja Europskog prvenstva u mažoret plesu. Domaćin će biti Zadar, a natjecanja će održati tijekom četiri dana oko prvog vikenda u rujnu.

Županijsko natjecanje „Prvi i viši korak“ otvorio je zamjenik župana Šime Vicković, u ime Grada Zadra nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Zadra Ante Babić te u ime Hrvatskog mažoret saveza njen predsjednik Alen Šćuric.

 

Foto: Slobodna Dalmacija

Pročitano 1126 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA