Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Županijski dani 2022. godine

Posted On Srijeda, 23 ožujka 2022 15:19

12. Biciklijada „Od Branimira do Branimira“- 9. travnja 2022. godine

U  tijeku su  pripreme za održavanje Županijskih dana koji se odvijaju tijekom travnja. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije , sa Svjetskim danom zdravlja (7. travnja) održava se i  najmasovnija lokalna biciklijada u Hrvatskoj „Od Branimira do Branimira“, 12. godinu za redom.

Dvanaesta biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, održat će se 9. travnja 2022. godine u trajanju od 10,00 do 13,00 sati .  Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala ili mobitela. Protekle dvije godine pandemije doprinijele su  tom sjedilačkom načinu života pa se nadamo da će tradicionalna biciklijada potaknuti mnoge na ovu aktivnost.

Ove godine prijave počinju 24. ožujka i trajat će do 8. travnja, a svi zainteresirani  mogu  se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta.

Calimero sport nam je i sponzor nagrada – servisa bicikli u izvlačenju lutrije te besplatne sitne popravke bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade.   Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri u izvlačenju brojeva. Također, svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora EVN Croatia plina. U Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim.

Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom  na našu manifestaciju, prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, ali i po nagovještaju ljepših dana   koji nas izmamljuju češće vani.  Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti .

Organizatori: Zadarska županija  i Grad Nin

Suorganizatori: Grad Zadar,  PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i  TZ Grada Nina .

Glavni Sponzor: EVN Croatia plin 

Sponzor nagrada, tehnička i servisna služba: Calimero Sport

Iz zakona o sigurnosti prometa na cestama:

  • Biciklom na cesti smije upravljati osoba koja je navršila 14 godina,
  • Djeca koja su navršila 9 godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih 9 godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Inače, zakonske odredbe o načinu kretanja, zaštitnoj kacigi za bicikliste i ostale sigurnosne odredbe vezane uz promet biciklista opisani su u člancima 112., 113., 114. i 215. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Također, istovremeno s biciklijadom održat će se tradicionalno „1000 koraka kroz 1000 ulica“, akcija pješačenja u organizaciji Udruge za rekreaciju žena „Relax“ i Županijskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ . Pješačenje počinje s Branimirove obale u 9,30  sati. 

LINK ZA PRIJAVU

                                                                  

                                                                            

Pročitano 1145 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA