Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadar domaćin Državnom stručnom skupu o Domovinskom ratu za nastavnike povijesti

Posted On Petak, 25 veljače 2022 09:11
Ovogodišnji dvodnevni državni stručni skup za nastavnike povijesti u osnovnim i srednjim školama održava se u hotelu Kolovare Ovogodišnji dvodnevni državni stručni skup za nastavnike povijesti u osnovnim i srednjim školama održava se u hotelu Kolovare

Ovogodišnji dvodnevni državni stručni skup za nastavnike povijesti u osnovnim i srednjim školama održava se 24. i 25. veljače 2022. u hotelu Kolovare u partnerstvu Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata i Sveučilišta u Zadru te u suradnji s Hrvatskim povijesnim muzejom i Hrvatskim vojnim učilištem „Dr. Franjo Tuđman“.

Na uvodnom dijelu simpozija, u nazočnosti profesora povijesti iz cijele Hrvatske, izaslanice Predsjednika RH gđe. Jadranke Žarković, izaslanika ministra obrane RH g. Zdravka Jakopa, izaslanika ministra hrvatskih branitelja g. Darka Nekića,  izaslanika ministrice kulture i medija g. Ante Gverića, rektorice Sveučilišta u Zadru Dijane Vican, upravitelja Zavoda za povijesne znanosti HAZU Zadar Zlatka Begonje te ravnatelja HDMCDR Ante Nazora, župan Božidar Longin je izrazio dobrodošlicu svim nastavnicima te im zaželio zanimljiv i sadržajan dan na stručnom skupu i terenskom obilasku te ugodan boravak u Zadru.

„Stara izreka 'Povijest je učiteljica života'  pokazala se točnom bezbroj puta od kada ju je Ciceron napisao. Vama, siguran sam, to i ne treba dokazivati jer upravo vi ste oni koji su za životni poziv odabrali izučavanje povijesti. Ipak, za razliku od znanstvenika, vi koji ste se posvetili odgojno-obrazovnom radu pred sobom imate znatno težu zadaću. Radite s djecom i mladima koji su zbog svojih godina manje zainteresirani za prošlost, a gledaju više u budućnost. U tom smislu pronaći način kako ih motivirati na učenje povijesti zahtijeva veliki stupanj kreativnosti“,  rekao je župan Božidar Longin zahvaljujući ravnatelju dr.sc. Anti Nazoru na predanom radu u promicanju vrijednosti Domovinskog rata i zalaganju na opstanku kontinuiteta održavanja ovog stručnog skupa za povjesničare.

„Domovinski rat novija je povijest naše Domovine. Koliko je sve ono što se prije rata i tijekom njega događalo još uvijek dobar materijal za istraživanje, najbolje svjedoči neumoran rad Ante Nazora i njegovih kolega u Hrvatskom memorijalno-dokumentacijskom centru. Često kada obilježavamo događaje iz Domovinskog rata, ističem kako nam je svima  dužnost, osobito nama koji smo u ratu sudjelovali, prenositi mladim generacijama istinu o Domovinskom ratu i sve one vrijednosti koje smo u njem obranili, kao i ne dopustiti da žrtve, i vojne i civilne, proguta zaborav“, dodao je tom prigodom župan zaželjevši svima uspješno sudjelovanje na stručnom skupu te ugodan boravak u Zadarskoj županiji.

Pročitano 781 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA