Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Kroz projekt „Ispunite svoju zlatnu dob“ zaposleno 6 socijalnih asistenata i nabavljena 3 hibridna vozila

Posted On Utorak, 15 veljače 2022 14:28
Zajednička fotografija partnera na projektu Ispunite svoju zlatnu dob Zajednička fotografija partnera na projektu Ispunite svoju zlatnu dob

Svečano potpisivanje ugovora i primopredaja vozila u sklopu projekta Ispunite svoju zlatnu dob održano je u ponedjeljak, 14. veljače 2022. godine, u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku. Provedbom spomenutog projekta unaprijedit će se socijalne usluge za pripadnike ranjivih skupina na teritorijalnom obuhvatu urbane aglomeracije Zadar kroz zapošljavanje šest socijalnih asistenata i nabavu tri nova hibridna vozila.

Svečanosti su, uz ostale, nazočili državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Pletikosa, župan Zadarske županije Božidar Longin, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković i načelnik općine Poličnik Davor Lončar.

Župan Longin čestitao je prijavitelju i partnerima na odobrenom projektu koji donosi boljitak zajednici te je poručio kako se na području Zadarske županije trenutno provode projekti vrijedni preko 3,8 milijardi kuna, a istovremeno se otvara povijesna šansa s novom financijskom omotnicom vrijednom gotovo 25 milijardi eura.

„Znanja i kapacitete imamo, na nama je da prilike iskoristimo. Uvjeren sam da će naše stručne službe u Županiji, naše razvojne agencije, kao i naši gradovi i općine imati pripremljene projekte kako bismo uspješno povukli spomenuta sredstva“, poručio je župan.

„Projekt Ispunite svoju zlatnu dob donosi višestruku korist zajednici – omogućio je zapošljavanje osoba koje će bit pomoć i podrška onima kojima je pomoć najpotrebitija – starijim osobama i osobama s invaliditetom. Isto tako angažirani su i gospodarski subjekti – kroz nabavu automobila i usluge edukacije i organizacije događanja kao što su sportski susreti i kreativne radionice“, kazala je ravnateljica Agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, a važnost projekta za zajednicu istaknuo je i načelnik Lončar dodavši da je preko njega zaposleno 6 socijalnih asistenata koji će osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi pružati usluge u njihovim svakodnevnim obvezama, a u pružanju usluga na raspolaganju su im i 3 hibridna vozila koja su također nabavljena kroz projekt.

Voditelj projekta Ante Mikulić, savjetnik u Agenciji ZADRA NOVA predstavio je projekt kroz koji će se održati i radionice raznih sadržaja s ciljem socijalizacije ciljnih skupina i izrade kreativnih i umjetničkih radova. Ugroženim ciljnim skupinama na projektu biti će dostupan psihoterapeut i fizioterapeut što će doprinijeti razvoju mentalnih i fizičkih mogućnosti kod korisnika. Nabavljena je računalna oprema i namještaj za opremanje prostorija kod svih partnera u kojima će se navedene radionice održavati.      

Osim Općine Poličnik, partneri na projektu su i Grad Nin, općine Zemunik Donji, Bibinje, Ražanac, Preko i Galovac te Udruga HVIDR-a Zadar i Lokalna akcijska grupa Mareta.

Projekt  ukupne vrijednosti 2.884.267,80 kuna financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a njegova provedba trajat će do veljače 2023. godine.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je i prijavila projekt te će sudjelovati i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 766 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA