Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Plenković: Drago mi je da je Zadarska županija ostvarila sjajne rezultate

Posted On Petak, 21 siječnja 2022 21:01
Plenković je posjet Zadarskoj županiji zaključio sastankom u Domu Zadarske županije Plenković je posjet Zadarskoj županiji zaključio sastankom u Domu Zadarske županije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjet Zadarskoj županiji zaključio je u Domu Zadarske županije gdje je održao radni sastanak s županom Longinom i gradonačelnikom Dukićem.

Uz ministre Olega Butkovića i Mariju Vučković, na sastanku je sudjelovalo i šest državnih tajnika.

„Otvorili smo niz važnih pitanja i zadovoljni smo rezultatima sastanka. Najvažnije je da imamo podršku Vlade za sve što smo zacrtali u proračunu i da naši projekti idu. Imamo 3,7 milijardi kuna aktivnih projekata na području naše županije i rekordnu zaposlenost zahvaljujući mjerama Vlade i našim lokalnim naporima. Predsjednik Vlade ima razumijevanja za svaki naš projekt, jedan smo tim i zato smo optimisti s razlogom. Imamo gotove projekte, znamo gdje idemo i znamo kako voditi ovu županiju“, poručio je župan Longin.

„Drago mi je da je Zadarska županija ostvarila sjajne rezultate u turističkoj sezoni. Ta činjenica uklapa se u podatke da je prosječna plaća u državi 7.333 kune, odnosno da je u našem mandatu narasla za 1691 kunu. Covid je pogodio ekonomiju, ali smo u toj krizi očuvali radna mjesta, a to je vidljivo i u Zadarskoj županiji koja bilježi rekordnu zaposlenost„ istaknuo je predsjednik Vlade nakon sastanka.

Prethodno je Plenković, u pratnji državnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, u gradu Pagu dodijelio oznake Hrvatski otočni proizvod za 2020. i 2021. godinu.

„Ovo je sjajan primjer promocije gospodarstva, autohtonosti, kulinarstva, poljoprivrednih proizvoda, a što je pravi identitet hrvatskih otoka. Otoci spadaju u bogatstvo Hrvatske, a u pogledu turizma među najatraktivnijim su destinacijama“, kazao je tom prigodom Plenković koji je u pratnji župana Longina i gradonačelnika Fabijanića obišao pogone Paške sirane.

Posjet Zadarskoj županiji Plenković je započeo na Masleničkom mostu polaganjem vijenca kod spomen obilježja za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica '93. U pratnji izaslanstva Vlade RH i Zadarske županije bio je i general Ante Gotovina.

Pročitano 783 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA