Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Grada Biograda na Moru i blagdan svete Stošije

Posted On Subota, 15 siječnja 2022 15:01

Dan grada Biograda i blagdan nebeske zaštitnice svete Stošije obilježen je u petak, 14. siječnja 2022. godine. Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u novoj zgradi Poduzetničkog inkubatora, a na njoj su dodijeljena tradicionalna priznanja Grada Biograda zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Odlukom gradonačelnika Ivana Kneza i Gradskog vijeća ove godine je dodijeljeno sedam Grbova grada Biograda, jedna godišnja nagrada i dvije nagrade za životno djelo. Posthumno je nagrada za životno djelo dodijeljena Josipu Tomiću Joli, za izuzetan cjeloživotni doprinos razvoju i promociji sporta i sportskog duha u Biogradu. Nagrada za životno djelo dodijeljena je i Gordanu Borčilu za izniman doprinos u promicanju turizma u Biogradu i pozicioniranja grada na karti najvažnijih nautičkih središta.

Godišnja nagrada Grada Biograda uručena je učeniku Karlu Fuzulu, za izuzetan doprinos u promoviranju Srednje škole Biograd i Grada Biograda. Grb Grada Biograda na Moru dobili su: poljski svećenik prof.dr.sc. Adam Podolski, za izniman doprinos i veliko prijateljstvo između poljskog grada Debica i Biograda na području pastorale i katehezedr.sc. don Damir Šehić, za izniman doprinos društvenoj i duhovnoj zajednici na području moralne teologije i bioetike; Zdenko Mikas, za izuzetan doprinos u promociji kulinarstva i gastro ponude; Joso Katuša, za izuzetan doprinos u humanitarnom radu iskazanom u dopremi humanitarne pomoći i donacijama tijekom Domovinskog rata; Špiro Opačić, za izuzetan doprinos u Domovinskom ratu; Marko Tomić, za izuzetan doprinos u animaciji u turizmu s naglaskom na turističku ponudu Grada Biograda na Moru te Atletskom klubu Biograd na Moru, za iznimne sportske rezultate u području sporta te rada s djecom kroz odgoj i brigu o zdravlju kroz sport.

Uz nazočnost uzvanika i gostiju, kojih je zbog epidemiološke situacije bilo nešto manje nego prijašnjih godina, na svečanoj sjednici prisustvovali su i obratili se nazočnima državni tajnici Šime Erlić i Šime Mršić, zamjenik župana Šime Vicković, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić te zamjenik gradonačelnika grada Zadra Ante Babić.

Zamjenik župana Šime Vicković čestitajući Dan Grada Biograda i blagdan svete Stošije prenio je pozdrave župana Božidara Longina i zaželio im puno uspjeha u radu i u budućnosti.

„Po nedavno objavljenim podacima popisa stanovništva Biograd među rijetkim hrvatskim gradovima bilježi pozitivan rast broja stanovnika, što nije slučajno jer je velikim trudom lokalne vlasti ovo postala sredina ugodnog življenja. U ovom gradu postoje i osnovna i srednja škola čiji je osnivač Županija i stoga skrbimo o stvaranju kvalitetnih uvjeta za obrazovanje ovdašnjih učenika. Godinu što je iza nas također je, kao i prethodnu, obilježila pandemija koronavirusne bolesti koja je utjecala na sve aktivnosti. Osobito se to odnosi na područje zdravstva, i biogradska je bolnica podnijela teret, ali i na područje gospodarstva. U kontekstu turizma, značajna je i činjenica da Županija vodi brigu o pomorskom dobru, o njegovu koncesioniranju, ali sufinanciramo i njegovo saniranje kada je to potrebno. Zadarska županija tijekom ove još uvijek teške godine uspijevala pratiti aktivnosti lokalne samouprave, a činit će to i u budućnosti. Svim Biograjkama i Biograjcima čestitam još jednom njihov Dan i blagdan sv. Stošije uz želju da godina u koju smo ušli donese prije svega zdravlje i kraj pandemije, a zatim i pregršt uspješnih kvalitetnih i održivih projekata“, poručio je zamjenik župana Vicković.

Fotografije: Stjepan Mišulić – B portal

Pročitano 1501 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA