Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren novi dječji vrtić Zlatna lučica

Posted On Petak, 14 siječnja 2022 23:30

U Sukošanu je svečano otvoren novi dječji vrtić Zlatna lučica, projekt je vrijedan oko 13 milijuna kuna,

Na 1.035 metara četvornih stotinjak mališana  u pet vrtićkih skupina , od jasličke pa do predškolske, moći će od sad u izvrsnim uvjetima provoditi svoje vrtićke dane, zajedno sa svojim tetama.

„Veliki je dan za naše mališane, njihove roditelje, tete i cijelu općinu. Prije 45 godina u Sukošanu je izrađen prvi dječji vrtić kojeg smo u međuvremenu obnovili. Zanimljiva je činjenica da je prije 45 godina ista tvrtka bila izvođač radova kao i ovog novog, tvrtka Lavčević iz Zadra. Bilo je dosta kalkulacija i razgovora prije pet godina da idemo u proširenje postojećeg vrtića. No, zaključili smo da idemo na novu lokaciju i gradimo novi, a postojeći zadržimo kako bi napokon zadovoljili sve potrebe roditelja, odnosno djece. Otvorenjem ovog vrtića dodatnih 60-70 djece koji su bili na čekanju napokon je dobilo svoje mjesto u vrtiću“ – rekao  je u prigodi otvorenja načelnika Sukošana, Ante Martinac.

 „Vrijednost ovog projekta će biti oko 13 milijuna kuna. Od toga iz europskih sredstava putem Agencije za plaćanje u poljoprivredi, odnosno Ministarstva poljoprivrede i Fonda za regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ćemo prikupiti skoro 10 milijuna kuna. To je jedna pohvala s naše strane Vladi koja prati naše projekte jer ovo je zaista jedan impozantan projekt. Ovaj je objekt će koštati skoro dva milijuna upravo zato što se radi o najosjetljivijim dobnim skupinama čiji uvjeti jednostavno nemaju kalkulacije, moraju biti na najvišim standardima“ – naglasio je načelnik.

 „Roditelji su oduševljeni, djeca su oduševljena, svi smo presretni. Inače, u svim ostalim područnim vrtićima sveukupno je oko 210 djece“ – kazala nam je ravnateljica vrtića, Milica Ćoso.

Na samom otvorenju nazočili su i državni tajnici Šime Mršić, Šime Erlić i Marija Pletikosa , te zamjenik župana Šime Vicković koji je uz ostalo rekao:

"Posebno me veseli da će se vrtićki objekti, kao i školske zgrade, moći financirati i kroz iduću financijsku omotnicu EU u čemu vidimo priliku za dodatan iskorak u modernizaciji infrastrukture, a sve kako bismo osigurali još bolje uvijete za odgoj i obrazovanje naših mladih".Dodao je kako je  svaka kuna uložena u izgradnju i rekonstrukciju vrtića dobro ulaganje u budućnost te kako se nada da će mali Sukošanci u ovom vrtiću provesti puno sretnih i veselih trenutaka sa svojim tetama.

Pročitano 212 puta

Zadnje objave

svibnja 10, 2022

Evakuacija turista i gašenje požara u kampu Zaton

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL – (Fostering improved reaction of…
svibnja 02, 2022

Čestitka župana Longina povodom Ramazanskog bajrama

Povodom prvog dana Ramazanskog bajrama, župan Božidar Longin uputio je čestitku glavnom…
Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih razreda OŠ Petra Preradovića u pratnji svojih učitelja
travnja 29, 2022

Župan primio četvrtaše iz OŠ Petra Preradovića

U četvrtak, 28. travnja, Dom Zadarske županije posjetili su učenici triju četvrtih…
travnja 29, 2022

Dodjela potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2022. godinu

Dana 22. veljače 2022. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA