Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen kraj radova na trajektnoj luci Tkon

Posted On Utorak, 28 prosinca 2021 14:24

U hotelu Kolovare danas je svečano predstavljen završetak radova na 32 i pol milijuna kuna vrijednoj izgradnji trajektne luke Tkon.
Radi se o prvom ovakvom projektu koji je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije i koji je označio početak renesanse unaprjeđenja komunalne infrastrukture na našoj obali. Ovo je ogledni primjer kako se ovakvi projekti moraju raditi kazao je Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar.

„Ponosan sam kao ravnatelj što smo prvi od svih lučkih uprava u Hrvatskoj uspjeli uspješno završiti ovaj projekt. Dobili smo pohvalu da je to jedan od najboljih oglednih primjera kako se EU projekti trebaju raditi.“- dodao je Škibola.

„Cilj je ovog projekta je poboljšanje organizacije usluge pomorskog prijevoza tijekom cijele godine za naše otočane. Svi smo svjesni da će zadovoljni stanovnik ostati živjeti u svojoj sredini, a Zadarska županija kontinuirano radi na tome da u svim gradovima i općinama omogućimo našim žiteljima da ostanu raditi i živjeti u svom mjestu.“, rekao je zamjenik župana Šime Vicković dodavši kako ga osobno veseli što je Županijska lučka uprava, prva od njih 28 prijavljenih, na vrijeme realizirala projekt sukladno dinamici radova.
„Nadamo se da sada imamo puno više iskustva i da ćemo projekt luke Sali koji je u tijeku dovršiti što prije i što kvalitetnije. Inače, na području naše županije odvijaju se brojni infrastrukturni projekti, ne smo u pomorskom nego i u cestovnom, ali vrlo brzo i u zračnom prometu“, dodao je Vicković.

„Projektom izgradnje luke Tkon počela je renesansa unaprjeđenja komunalne infrastrukture na našoj obali“, istaknuo je Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.
„ Potpisali smo 28 projekata diljem naše obale, ukupna vrijednost je preko 1.3 milijarde kuna EU sredstava, a u najavi imamo još 15-ak projekata koje ćemo potpisati“- dodao je Bilaver.
Cjelogodišnja trajekta linija Biograd – Tkon deveta je po broju prevezenih putnika i jedanaesta po broju prevezenih vozila u RH. Uspoređuje li se sa ostalim lukama od županijskoga značaja, druga je po ostvarenom prijevozu putnika i vozila. Godišnje preko 500 tisuća putnika i oko 115 tisuća vozila prođe kroz luku. Izgradnjom moderne luke smanjit će se gužve koje su se dosad stvarale na DC110, pogotovo u ljetnom periodu.

 

Pročitano 179 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA